Geçtiğimiz hafta yaptığım tahminler sonucu yine karlı geçti. Tulum çıkarmayı da bir sayı (Kansas City Chiefs -7) ile kaçırdım. Öncelikle geçen haftanın değerlendirmesi ile başlayalım…

8.Hafta Tahminlerim: Doğru (D) / Yanlış (Y) / İade (İ)

Cleveland Browns @ Kansas City Chiefs – Kansas City Chiefs -7 (Y)
Buffalo Bills @ New Orleans Saints – New Orleans Saints -10,5 (D)
Pittsburgh Steelers @ Oakland Raiders – Oakland Radiers +2,5 (D)
Washington Redskins @ Denver Broncos – Denver Broncos -11 (D)

NFL 2013 Sezonu Toplamı

Doğru: 16
Yanlış: 11
İade: 1
Kasa: +1950 Birim

Cleveland Browns @ Kansas City Chiefs maçında Chiefs beklediğimden fazla zorlandı. Campbell’in performansı muhtemelen herkes için sürpriz olmuştur. En önemlisi ligin en çok sack yapan takımına karşı sadece bir sack veren Browns ofans line oyuncularını kutlamak gerekiyor. Diğer tarafta Browns savunması da ekstra bir performans gösterdi. Yine de Chiefs yedi sayı ve üzerinde kazanacak fırsatı yakaladı fakat bitirici vuruşu bir türlü yapamadı.

Buffalo Bills @ New Orleans Saints maçında Bills maça iyi başladı. Özellikle ilk çeyrek ve ikinci çeyreğin başında Saints’e kafa tutacaklarını düşündürdüler. Sonra Brees, Saints savunması ve Superdom’un gürültüsü devreye girdi ve maç Saints leyhine farka dönüştü. Fazla bişey yazmaya gerek yok, benim açımdan oldukça rahat bir maç geçti…

Pittsburgh Steelers @ Oakland Raiders maçı tam beklediğim gibi başladı. Raiders maçın ilk yarısı fırtına gibi esti ve 21-3’lük skor ile soyunma odasına girdi. İkinci yarı ise bambaşka bir maç oldu. Steelers savunması eski günleri andıran bir performans sergiledi ve takımı oyunun içnde tuttu. Açılan fark sebebiyle koşu hücumunu çok utilize edemeyen Steelers, hava hücumunda da çok etkili olamayınca maçı kaybetti.

Washington Redskins @ Denver Broncos maçı da Bills@Saints maçı gibi başladı. Redskins sürpriz bir şekilde iyi bir başlangıç yaptı. Fakat sonrası tamamen tek yönlü bir şova dönüştü. Redskins ne savunma da ne hücumda Superbopwl kalibresindeki rakibine ayak uyduramadı ve sahadan mağlup ayrıldı.

NFL 2013 – 9. Hafta Tahminleri

Tennessee Titans @ St.Louis Rams

Rams geçen hafta ligin en güçlü takımlarından birine karşı yedek QB’si ile çok ciddi kafa tuttu. Son hücumda beklediği TD’ı bulamayan Rams oldukça duygusal bir maçı kaybetmiş oldu. Russel Wilson’ı yedi kez çizgi arkasında yakalayan Rams savunmasının yanı sıra özellikle RB Z. Stacy’nin etkili oyunu Rams’i oyunda tuttu. Fakat Stacy sakatlandığı için maçın sonunu getiremedi ve bu hafta oynaması da şüpheli. İşin kötü yanı diğer koşucu D.Richardson’da hafta içi antrenmanlara çıkamadı. Diğer tarafta Titans geçen haftayı dinlenerek geçirdi. Bu haftaki maça hazırlanmak için fazladan bir haftaları oldu. Bu ara sakatlıktan yeni dönen Jake Locker için de tam zamanında gelmiş oldu. Locker sakatlanmadan önce Titans lige iyi bir giriş yapmıştı, bu maç ile tekrar çıkışa geçebileceklerini düşünüyorum.

Tennessee Titans -1: Titans en az bir sayı farkla kazanır. Tam bir sayı farkla kazanırsa para iade edilir.

San Diego Chargers @ Washington Redskins

Benim için çok üzücü bir durum fakat birkez daha sempatizanı olduğum takımın karşısında yer alacağım. Redskins’in bu sene gösterdiği savunma performansı ile vasat üstü takımları yenmesi oldukça zor. Üstelik Chargers’da Titans gibi bu maça hazırlanmak için fazladan bir hafta kullandı. Geçen seneye nazaran oldukça formda gözüken Philip Rivers zayıf Redskins savunmasını tüm maç rahatsız edecektir. Sakatlığının etkisinden kurtulmadığı çok net görülen Griffin geçen hafta da aldığı bir darbe sonunda maçı kenarda tamamladı. Açıkçası bu sezon kendisinden fazla bişey beklememk lazım. Griffin vasat bir oyuncu gibi oynadığında da Redskins’in gerçek yüzü ortaya çıktı. Bu hafta yine bir hüsran bekliyorum. Redskins için tek umut doğu yakasında erken saatte oynayacak olmaları.

San Diego Chargers -1: Chargers en az bir sayı farkla kazanır. Tam bir sayı farkla kazanırsa para iade edilir.

Philadelphia Eagles @ Oakland Raiders

Her ne kadar geçen haftanın ikinci yarısında oynadığı futbol hoşuma gitmese de Raiders treninde kalmaya devam edeceğim. Rakip Eagles’ın bu sene aldığı üç galibiyet Redskins (2-5), Bucs (0-7) ve Giants (2-6) karşısında geldi. Üstelik Giants’a karşı geçen hafta oynadıkları ikinci maçı kendi evlerinde kaybettiler. Raiders’ın bu sezon bu üç takımdan da daha iyi bir noktada olduğu kesin. Raiders koşu savunması geçen haftaki gibi başarılı bir performans gösterirse bu maçı kaybetmeleri çok zor olur. Kara delikte iç saha avantajını da arkasına alacak olan Raiders bu maçta tercihim olacak.

Oakland Raiders -1Raiders en az bir sayı farkla kazanır. Tam bir sayı farkla kazanırsa para iade edilir.

Baltimore Ravens @ Cleveland Browns

Yine geçen haftayı bye geçen takımlardan birinin maçını seçtim. Son şampiyon Ravens’ın bu sezon gösterdiği performans maalesef hayal kırıklığı. Takımdan ayrılan kritik oyuncuların eksikliği çok net bir şekilde hissediliyor. Ravens bye haftasına girmeden oynadığı son 4 maçın 3’ünü kaybetti. Özellikle son hafta Steelers karşısında alınan yenilgi oldukça kritikti. AFC North’tan Bengals’ı yakalayabilmeleri için bu hafta yine AFC North rakipleri Browns karşısında alınacak galibiyet oldukça önem taşıyor. Browns, geçen haftaki iyi oyuna rağmen, Ravens’a kafa tutamayacaktır. Browns rakibine karşı son galibiyetini 2007 yılında uzatmada aldı. Bu hafta da bu trendin devam edeceğini düşünüyorum.

Baltimore Ravens -1Ravens en az bir sayı farkla kazanır. Tam bir sayı farkla kazanırsa para iade edilir.