Cam Newton ve Carolina Panthers çok enerjik ve güçlü bir şekilde New Orleans’a gidiyorlar. Newton iki tochdown için 263 yardlık pas atıp bir de skor koşusu yaptığı ve Tampa Bay Buccaneers’ı 27-6 yendiği maçın sonunda Panthers normal sezonda ardı ardına sekiz maç kazanmış oldu ve takım rekorunu kırdı.

Newton’ın touchdown pasları Brandon LaFell ve Ted Ginn Jr.’a giderken yıldız oyuncu ayrıca 68 yard koştu ve attığı iki interception’ın üstesinden geldi.

NFL’deki üçüncü yılında olan Newton sekiz maçlık bu galibiyet serisinde 13 tochdown pası attı ve beş defa touchdown koşusunun altına imzasını attı.

Tapma Bay Buccaneers karşısında Panthers running back DeAngelo Williams’tan yoksun olmasına rağmen ilk yarıda 17-6’lık bir skor yakaladı ve bu skor üstünlüğünü maç boyunca korumayı başardı.

NFC Güney grubunda 9-3 galibiyete ulaşan Panthers önümüzdeki hafta grubundaki en büyük rakibi olan kendileriyle aynı galibiyet derecesine sahip New Orleans Saints ile karşılaşacak. Bu maçın sonucunun NFC Güney grubunun liderini tayin etmesi bekleniyor.

Yazan: Kadir Kerem Yılmaz