Geçen hafta oldukça başarılı geçti. Çok büyük bir düşüş yaşamazsam Playoff’lara artıda gireceğim. Yazıyı hazırlamak için yine son güne kaldığım için hızlıca özetliyorum.

13.Hafta Tahminlerim: Doğru (D) / Yanlış (Y) / İade (İ)

Chicago Bears @ Minnesota Vikings – Minnesota Vikings -1 (D)
Arizona Cardinals @ Philadelphia Eagles – Arizona Cardinals +3 (İ)
St. Louis Rams @ San Francisco 49ers – San Francisco 49ers -7 (D)
New York Giants @ Washington Redskins – New York Giants +1 (D)
New Orleans Saints @ Seattle Seahawks – Seattle Seahawks -4,5 (D)

Chicago Bears @ Minnesota Vikings maçı beklediğim gibi çok çekişmeli geçti. Sonuna doğru gidip gelen maçı Vikings kazanmayı başardı. Sonu itibariyle şanslı bir tahmin olduğunu söyleyebilirim. Yine de Vikings’in gösterdiği direnci öngörmüş olmak önemliydi.

Arizona Cardinals @ Philadelphia Eagles maçında Eagles beklentimden çok daha iyi performans sergiledi. Eagles galibiyeti oyunun iki yönünde de hak etti. Maçın 3 sayıyla bitmesi ciddi anlamda sürpriz oldu.

Savunmaların söz sahibi olduğu St. Louis Rams @ San Francisco 49ers maçında hücumu daha iyi olan takım farklı kazanmayı başardı. 49ers ihtiyacı olan bir galibiyeti evinde rahat aldı.

New York Giants @ Washington Redskins karşılaşmasında ev sahibi Redskins maça bomba gibi başladı. Sonrasında bomba elde patladı ve Giants maçı lehine çevirmeyi bildi. Redskins’in özellikle savunmasındaki sıkıntılar bir kez daha açığa çıktı. Eli Manning’de bu açıkları oldukça iyi değerlendirdi.

New Orleans Saints @ Seattle Seahawks maçında ev sahibi ekip savunmasıyla maçı kazanmayı bildi ve bu galibiyet ile Seahawks NFC’nin zirvesindeki yerini sağlamlaştırdı. Deplasmanlarda kötü performans gösteren Sants bir kez daha sahadan boynu eğik ayrıldı.

NFL 2013 Sezonu Toplamı

Doğru: 21
Yanlış: 14
İade: 2
Kasa: +2.800 Birim

NFL 2013 – 14.Hafta Tahminleri

Detroit Lions @ Philadelphia Eagles

Geçen hafta Cardinals karşısında Eagles’ın karşısında yer almıştım fakat hem savunmada hem hücumda Eagles çok iyi bir maç çıkardı. Son 4 maçını kazanan Eagles bir anda NFC East zirvesine ortak oldu. Bu hafta Lions karşısında galip gelmeleri çok önemli. Lions son 5 haftada karşılaşacakları en güçlü takım olacak. Lions özellikle hücum gücü olarakj Eagles savunmasını ciddi anlamda zorlayacak. Kapalı alanda oynamaya alışkın Lions’ın en büyük dezavantajı Philadelphia’nın iklimi olacak. Bu karşılaşmada ev sahibi takımı bir adım önde görüyorum. Lions’ın maça asılmak için ciddi bir motivasyonu yok. Diğer tarafta Eagles özellikle evinde gali,p gelmek zorunda. Nick Foles son haftalardaki istikrarını devam ettirebilirse Eagles kazanmaya yakın.

Philadelphia Eagles -2,5: Eagles en az 3 sayı farkla kazanır.

Indianapolis Colts @ Cincinnati Bengals

Colts geçen hafta Titans karşısında kazanarak inişli çıkışlı grafiğinin istikrarını devam ettirmiş oldu. Önceki haftalarda Rams ve Cardinals karşısında alınan ağır yenilgileri maalesef unutmak mümkün değil. Açıkçası ligin en zorlu deplasmanlarından birinde işleri hiç kolay olmayacak. Bengals evinde haklı olarak favori gösterilmiş durumda. Bu sezon kendi evinde oynadığı beş maçı da kazanan Bengals bu maçı da belirlenen handikapı kapatarak alacak güçte.

Cincinnati Bengals -7: Bengals en az 7 sayı farkla kazanır. Tam 7 sayı farkla kazanırsa para iade edilir.

Tennessee Titans @ Denver Broncos

Broncos geçen hafta Chiefs karşısında aldığı galibiyet ile AFC West liderliğini pekiştirdi. Bu sezon evinde oynadığı altı maçı da kazanan Broncos normal olarak bu maçın da açık ara favorisi. Diğer tarafta sezon ile ilgili fazla bir beklentisi kalmamış Titans eski bir düşman karşısında elinden gelen başarıyıo göstermeye çalışacak. Açıkçası maçı Broncos kazanacaktır ancak belirlenen handikap biraz yüksek. Zorlu hava koşullarında ev sahibi Broncos’Un da daha çok koşu hücumunu tercih edeceğini düşünüyorum, dolayısıyla skor çok yükselmeyebilir. Düşük skorlu bir maçta 12 sayılık handikap zor kapanacaktır.

Tennessee Titans +12: Titans kazanır veya en fazla 12 sayı farkla yenilir. Tam 12 sayı farkla yenilirse para iade edilir.

New York Giants @ San Diego Chargers

Eagles gibi Giants’ta bir çıkış içerisine girdi. İlk haftalarda turnover makinesi haline gelen Eli Manning son 5-6 haftadır ciddi anlamda toparlanmış durumda. Giants savunmasıda geçmişi anımsatan performanslar göstermeye başladı. Bu çıkış ile Giants son altı maçının beşini kazanmayı başardı. Diğer tarafta tam tersi yönde düşüşe geçmiş olan ev sahibi Chargers var. Chargers son 5 maçının 4’ünü kaybetti ve zaten düşük olan playoff umutlarını ciddi anlamda zora soktu. İki takımın performans trendine bakıldığında favori gösterilmesi gereken takımın Giants olması lazım, ancak Vegas ev sahibi Chargers’ı şanslı görmüş. İşin ilginç yanı çoğunlukta tercihine Chargers’dan yana kullanmış durumda. Bu durumda oluşan handikapı değerlendirmek gerek diye düşünüyorum.

New York Giants +3,5: Giants kazanır veya en fazla 3 sayı farkla kaybeder.

Carolina Panthers @ New Orleans Saints

NFC South’un finali niteliğinde bir maç. Saints geçen hafta da NFC’nbin finalini oynamış deplasmanda güçlü rakibine kaybetmişti. Bu maçı da kaybetmeleri durumunda işler çok karmaşıklaşabilir. Panthers son sekiz maçını kazanarak ciddi bir çıkış yakalamış durumda ancak evinde hiç yenilmemiş Saints’i Superdome’da devirmek pek kolay olmayacaktır. Saints geçen hafta aldığı ağır yenilginin refleksini bu maçta verecektir. Drew Brees ve ekibi zorlu eşleşmeye rağmen Panthers savunmasını geçecek güçte. Saints handikapı kapatarak maçı kazanacaktır.

New Orleans Saints -3: Saints en az 3 sayı farkla kazanır. Tam 3 sayı farkla kazanırsa para iade edilir.