Merhaba NFLTR okurları, Cumartesi maçlarıyla başlayan playoff maçlarının ardından Pazar öğleden sonra Green Bay’de dondurucu bir soğuk vardı, yine de tribünler Green Bay adına sezonun tek saha içi playoff maçı için doldurulmuştu. San Francisco taraftarlarını, yeşil-sarı formalardan kolayca ayırabiliyordunuz. Ağızdan çıkan nefesin yarattığı duman etkisi, tribünden gökyüzüne sis gibi dağılmaktaydı.

Bir tarafta rüştünü geçtiğimiz hafta Bears karşısında sahalara dönerek ve takımını galibiyete taşıyarak tekrar tekrar ispatlayan Aaron Rodgers, diğer tarafta sezonu çalkantılı geçirse de, geçen sene yükselttiği çıtayı kendi açısından geçemese de Colin Kaepernick. Tarz olarak birbirlerinden farkılar, Rodgers, pasıyla; Kaepernick koşusuyla tehlikeli ancak her iki takımın da tarihi CV’leri büyüklüğünü gösterir cinstendi.

Maça Green Bay Packers, ilk üç hücumda resmen mesafe kat edemeyerek başladı. 49ers savunması, Aaron Rodgers’ın etrafını hemen her pozisyonda sarmayı başarmıştı. Kaepernick, geçtiğimiz sezon divisional playoffs maçında, Green Bay’de bir QB için koşu rekorunu kırmıştı ancak karşılaşmanın başında bunu pek de göstermedi. Pas oyunu ve Frank Gore’un koşularıyla öne çıkan 49ers ilk yarıyı da 13-10 önde kapattı.

Esas hikaye, esas heyecan ikinci yarı. Green Bay Packers, maç içinde sakatlıklarla hemen hemen her 10 dakikada bir oyuncusunu kaybetmesine rağmen, dördüncü çeyrekte maçı berabere getirmeyi başarmıştı. Son hücuma gelindi, Kaepernick koştu, ikinci yarı molalarından ikisini henüz üçüncü çeyreğin başında kullanmasına rağmen üç saniye kala mola alındı, Phil Dowson’ın alan golü, karşılaşmayı 49ers’a getirdi.

Ne olursa olsun, bana göre underdog çıktıkları hele ki maç içinde defalarca oyuncularının sakatlandığı Packers, iyi bir iş çıkardı. 49ers savunması sağlam durdu, hele ki maçın başındaki darbeler ile Packers’a mesaj gönderdiler. Yine de, daha rahat kazanmaları bekleniyordu tarafımdan.

Colin Kaepernick, iyi bir oyuncu, hele ki read-option’ı bu kadar etkin kullanan bir QB’niz varsa, çok şey katıyor size. Haftaya muhtemelen bu denli soğukta olmadan, North Carolina’da olacaklar. Savunma maçı izlemek istiyorum derseniz, kesinlikle bu maç önerilir. Kim kazanacak konusuna gelince, Cam Newton da Kaepernick’e benzer bir oyun tarzına sahip. Ayrıca, görece Panthers defansı 49ers defansına göre daha iyi. 13-9 ya da buna benzer bir maç sonucu görüp, Panthers’in kazanacağını düşünmekteyim. Az skorlu, bol mücaledeli, QB’lerin belki de RB’lerden fazla koşu oyunu oynayacağı bir maç izleyeceğiz.

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere…