Arizona Cardinals’ın yılıdız wide receiver’ı Lary Fitzgerald, takımı için anlaşmasını yeniden yapılandırmayı planlyor. Henüz anlaşmanın tüm maddeleri tam olarak kararlaştırılmamış olsa da yıldız oyuncunun 18 milyon dolarlık maaşını oldukça düşürüp, takıma 10 milyonluk bir ek bütçe yaratması gündemde.
NFL’in en iyi wide receiver’larından biri olarak gösterilen Larry Fitzgerald’ın “feda” diyecek olmasının esas sebebi, takımın Super Bowl adayı olması için yapacağı transferlerde ek bütçe yaratmasına imkan sağlama. Sözleşme yenilemesi aslında Fitzgerald için maaşındaki kesintiyi gerektirmemesine rağmen emektar oyuncu geçen hafta katıldığı bir radyo programında konuya değindi…
Fitzgerald, “Eğer masaya böyle bir konu gelirse, yapmam gerekeni yapacağım kesinlikle, Steve Keim ile çok sağlam bir ilişkim var çünkü ve Arizona’ya getiren oydu. Onun görüşlerini anlıyorum, bu kulüp için neler yapmaya çalıştığını, nelerle uğraştığını gayet iyi anlıyorum. 30 yaşımdayım ama bu halimle bile bazı şeylerin değişmesi gerektiğini çok iyi görüyorum. Bu futbolun ve bu sektöre emek vermiş birinin yapması gereken bir şey.” diye konuştu.
Oyuncunun 18 milyon dolarlık maaşının mevcut şartlarda sadece 12.75 milyon dolara çekilebilecek. Fitzgerald kontratının 5.25 milyon dolarklık kısmı zaten oyuncuya ödenilmiş durumda.
Takımın resmi sitesinde yer alan açıklamaya göre eğer Fitzgerald gibi fedakar bir oyuncuya sahip olmasalardı, takımın önümüzdeki Mart ayında başlayacak olan transfer fırtınasında harcayabileceği bütçe sadece iki milyon dolar ile sınırlı kalacağı belirtildi.
Ligi girdiği yıllardan beri NFL’in en iyi wide receiver’larından biri olarak gösterilen Larry Fitzgerald, sadece 2009 yılı Super Bowl’un boy göstebilmiş diğer sezonların çoğunda Cardinals quarterback’lerinden dolayı sıkıntı yaşamıştı.

 Yazan: Aykut Hacıoğlu