Seattle Seahawks’ın başarılı linebacker’ı K.J. Wright yaptığı açıklamalar ile geçen haftaki ezici Denver Broncos zaferi hakkında çarpıcı yorumlarda bulundu. Farklı şartlar altında bile Denver ile karşılaşsalar rakiplerinin sonunun hüsran olacağı iddiasında bulundu.
“Eğer 100 kere karşı karşıya gelsek kesinlikle 90’nında sahadan galip ayrılırız” şeklinde açıklama yapan genç oyuncu sözlerine, “Diğer on maçta ise belki şans onlardan yana olur da kazanırlar. Denver iyi bir takım elbette ama olay bizim oyun tarzımızda bitiyor. Hiçbir takım bizimle yarışamaz bu konuda. Yaptığımız işte gerçekten iyiyiz, topu güzel sürüyoruz, karşı takımı durdurabiliyoruz, iyi yerlerden darbeler indiriyoruz, hani tüm bunların karşısında neredeyse birçok takım dayanamaz.” diyerek devam etti.
Biraz kendini övüyor gibi dursa da, aslında Super Bowl karşılaşmalarında en sert hücum takımlarına karşı bile sahadan mutlu ayrıldılar. Superbowl XLVIII’da olduğu gibi daha ilk dakikalarında rakip takımın üzerinde hem moral olarak hem de teknik olarak baskı kurmayı başarıyorlar. Örneğin; Peyton Manning’in safety’de biten ilk oyunu gibi.
Wright, açıklamasında bu olaya da değinmeden edemedi tabi; “Topu başlarının üstünden öylece boşluğa attıkları anda arkadaşlarıma dedim ki ‘Tamam, beyler, bu adamları rahat alırız.’ Eğer oyuna böyle başlıyorsanız, bu demek oluyor ki bazı şeyler doğru yapılmıyor. Zaten bunu görür görmez benim tüm gerginliğim gitti ve maçın kesinlikle bizim olacağına inanmaya başladım”
Fakat akıllardaki diğer bir soru ise; şimdilerde zafer sevincini sonuna kadar yaşayan Seahawks’ın bu performansını sürdürüp sürdüremeyeceği. Aslında cevap evet gibi duruyor. Dikkatinizi çekmek istediğimiz iki nokta var; ilk olarak galibiyette kilit rol oynayan oyuncuların sözleşmeleri hala devam ediyor ve ikinci olarak kabul etmeliyiz ki onlar ligteki en genç kadroya sahip takım.
Yazan: Aykut Hacıoğlu