Efsane quarterback Johnny Unitas’ın heykeli halen M&T Bank Stadı’nın önünde duruyor ve yakında kendisine eşlik edecek yeni bir heykel daha olacak. Baltimore Ravens sahibi Steve Bisciotti, Ray Lewis’in heykelini NFL sezonu başlamadan açmayı planlıyor.

Bisciotti’ye göre sanatçı Frederick Kail heykeli tamamlamak üzere. Kail, Unitas’ın da heykelini yapan kişiydi. Bisciotti, konuya ilişkin “Bu konuda iyi. Heykelin ne durumda olduğuna dair bir resim görmedim ama sıra dışı bir şey olacağını biliyorum. Sezon başlamadan biteceğini tahmin ediyoruz.” dedi.

Bisciotti, Ray Lewis heykeli ile ilgili planlarını Şubat 2013’te Ravens, Super Bowl XLVI ‘i 49ers karşısında kazandıktan sonra açıklamıştı. Fakat Bisciotti o zaman bunun bir ya da iki yıl sonra olacağını söylemişti.

Bu heykel Ravens’ın Lewis’i ilk kez onore edişi de değil. Yıldız linebacker geçen yıl takım tarihinde Ring of Honor üyesi yapılan altıncı oyuncu olmuştu. Lewis böylece running back Jamal Lewis (2012), kicker Matt Stover (2011), tackle Jonathan Ogden (2008), outside linebacker Peter Boulware (2006) ve defensive end Michael McCrary’nin (2004) aralarında bulunduğu çok özel bir listeye dâhil olmuştu.

Ray Lewis 17 yıllık kariyerinin tamamını Baltimore’da geçirdi ve bu sürede iki Super Bowl kazandı, 13 defa Pro Bowl’da boy gösterdi ve ik idefa yılın savunma oyuncu seçildi (2000-2003). Lewis, Chicago Bears’ın efsane linebacker’ı Brian Urlacher tarafından Amerikan futbolu tarihindeki en iyi middle linebacker olarak nitelendirilmişti.

Yazan: Kadir Kerem Yılmaz