Houston Texans, quarterback Ryan Fitzpatrick ile iki yıllık bir anlaşmaya vardı. NCAA kariyerinde Harvard’da yıldızlaşan Fitzgerald 2005 NFL Draftı’nın yedinci turunda Rams tarafından seçilmişti 2009’da Bills ile anlaşan başarılı oyuncu ertesi sezon ilk 11’de sahaya çıkmaya başlamıştı ve gösterdiği performans ile bol sıfırlı bir kontratın sahibi olmuştu.
2012 yılında hayal kırıklığı yaratan performansı sonrasında takımdan kesilen Fitzpatrick, kariyerine Tennessee Titans’ta Jake Locker’ın yedeği olarak devam etmişti. Şimdi ise Fitzpatrick’in Houston’da tekrardan takımının as QB’si olma şansı var…
Geçen hafta Tennessee Titans takımın yeni koçu Ken Whisenhunt’ın Chargers’taki günlerinde yakından tanıma fırsatı bulduğu oyun kurucu Charlie Whitehurst ile sözleşme imzalamış ve bu durum Fitzpatrick’i gözden çıkarılabilir kılmıştı.
Şimdi ise Fitzpatrick yeniden yapılanma çabasında olan Texans iyi bir şans. Head koç Gary Kubiak’ın yerine gelen koç Bill O’Brien şu anda franchise qb piyasasını yakından takip ediyor. Tecrübeli quarterback Matt Schaub’ın takımdan ayrılmasının ardından takımın bu pozisyonu 2014 NFL Draftı’nda bir numaradan seçilmiş  bir oyuncuyla doldurması muhtemel. Fakat her kim kadroda üstte yer alırsa alsın Fitzpatrick ligin en iyi yedeklerinden biri olarak takımına hizmet verecektir.
Yazan: Kadir Kerem Yılmaz