Super Bowl XLVIII’deki rakipleri kadrosunu draft yoluyla güçlendirmeye hazırlanırken Denver Broncos farklı bir yolu seçti ve tüm ağırlığını serbest oyuncu piyasasına vermiş durumda.
Kaynakların Albert Breer’a ilettiğine göre Denver Broncos, New England Patriots’ın serbest oyuncusu cornerback Aqib Talib ile 26 milyon dolar garanti olmak üzere altı yıllık 57 milyon dolarlık sözleşmeye imza attı. Anlaşma ilk olarak ESPN tarafından duyurulurken daha sonrasında Denver Broncos tarafından onaylandı.
Talib’in takıma katılmış olması Denver Broncos’un Dominique Rodgers-Cromartie ile olan kontrat görüşmelerini de durdurmasına neden oldu. Ian Rappaport’ın haberine göre Broncos, Rodgers-Cromartie için verdiği teklifi geri çekti.
Kağıt üzerinde Aqib Talib, DRC’ye göre bir upgrade oldu ancak Talib’in sakatlık sorunları herkes tarafından bilinen bir gerçek ve alacağı garanti ücret azımsanır gibi değil. Ancak Talib, sahada kalmayı başarabilirse ligin önemli cornerlarından biri olduğunu ispatlamış bir oyuncu ve Denver’ın pas savunmasına seviye atlatacak bir isim.

 Yazan: Görkem Şahinoğlu