Quarterback Blaine Gabbert’ın hayal kırıklıklarıyla dolu Jacskonville Jaguars macerası sona erdi. Takımdan yapılan resmi açıklamada Gabbert’ın, atlıncı tur draft hakkı karşılığında San Francisco 49ers’a gönderildiği bildirildi.
2011 NFL Draftı’nda Jaguars’ın oldukça büyük beklentilerle ve aslında birçoklarının da beklemediği bir şekilde 1.tur 10.sıradan seçtiği Gabbert, Jags forması giydiği üç sezonda sergilediği istikrarsız performanslar ve geçirmiş olduğu sakatlıklar nedeniyle takımına neredeyse hiçbir katkı sağlayamadı.
Ancak 49ers cephesi Gabbert’a halen güveniyor olmalı ki takımın genel menajeri Trent Baalke, takas ile ilgili yaptığı açıklamada “Gabbert oldukça sağlam karakterli bir oyuncu ve biz de ona, kendisini geliştirmesi için bütün imkanlarımızı sunacağız. Onunla çalışmak için sabırsızlanıyoruz.” ifadelerine yer verdi.
Gabbert, çaylak olarak çıktığı 2011 NFL Sezonu’nda 14 maça ilk 11’de başlamış buna karşılık Jags bu 14 maçın yalnızca dördünü kazanabilmişti. Ayrıca Gabbert, bu sezonda tam 14 kez fumble yaparak bu alanda NFL tarihine geçmiş ve 40 kez de sack yemişti. Genç quarterback, Jags kariyerinde starter olarak çıktığı 27 karşılaşmada takımına yalnızca bei kez galibiyet sevincini tattırabilmişti.
Geçtiğimiz Ağustos ayında ise Jags’deki quarterback yarışını kazanan ve pre-season’da da takımına güven veren Gabbert, sezonun ilk karşılaşmasında Kansas City Chiefs’e karşı başparmağından, beşinci haftada da St. Louis Rams’e karşı kasığından sakatlanmış ve sezonu oldukça erken kapamıştı. Gabbert, geçtiğimiz sezonda yalnızca bir touchdown pası atarken tam yedi kez interception atmıştı.
Genç querterback, 49ers’da, yıldız quarterback Colin Kaepernick yedekliğini yapmak için takımın bir diğer quarterback’i Colt McCoy ile forma mücadelesi verecek.
Yazan: And Kaan Yılmaz