Cleveland Browns, zor bir karar ile Brandon Weeden ve Jason Campbell ile yollarını ayırdı. Takım adına yaptığı açıklamada genel menajer Ray Farmer, “Öncelikle Brandon ve onun menajerine gerçekten profesyonelce davrandıkları için teşekkür etmek istiyorum. İçinde bulunduğu durum ne onun ne de takım için kolay değildi. Brandon ile yaptığımız uzun konuşmalar sonunda onun yeni fırsatları kovalaması kararını aldık.” şeklinde ifadeler kullandı.
Weeden, o dönemki Cleveland Browns başkanı Mike Holmgren’in 2012 NFL Draftı’ndaki ilk tur sürpriziydi. Weeden’ın draft edilirken 28 yaşında olması tartışmalara yol açmıştı.
Kolu güçlü olmasına rağmen Weeden sahada çoğu durumlarda etkisiz kalıyordu. Ayrıca geldiği dönemde Cleveland, başta el değiştirmesi, koç değişikliği gibi sorunlar olmak üzere içindeki fırtınalarla boğuşuyordu.
Jason Campbell ise Cleveland’ta geçirdiği tek sezonunda 2,015 yard pas attı, bunun yarısında takımına 11 touchdown’lık katkıda bulundu ve sekiz interception attı.
Açıklamasında Ray Farmer, Campbell’a  “Ona takıma yaptığı katkılardan dolayı müteşekkiriz, ligdeki saygı değer emektar oyunculardan biri olduğuna şüphe yok. Kararımız ne yazık ki yollarımızı ayırma yönünde oldu ama free agency döneminin başlarında onu serbest bırakarak daha iyi fırsatları yakalaması için ona şans tanımış oluyoruz. Umarız ki Jason gelecek takımında elinden gelenin en iyisi yapar.” şeklinde yer verdi.

 Yazan: Aykut Hacıoğlu