Denver Broncos, Pazar günü Pittsburgh Steelers’tan ayrılan Emmanuel Sanders ile üç yıllık sözleşme imzaladıklarını doğruladı ve anlaşmanın değerinin ise 15 milyon dolar olduğunu açıkladı.
Görünüşe bakılırsa eski Steelers oyuncusu Sanders’ın, yeni takımında New York Jets’e transfer olan Eric Decker’ın yerini almaya çalışacak…
Aslında Sanders’ın Broncos’ta biten yolcuğu oldukça enteresan. Yılan hikayesi desek yeridir. Yıldız oyuncu görüşmelere önce Jacksonville Jaguars ile başladı ardından Tampa Bay Buccaneers, Kansan City Chiefs’e uğradı. Aslında NFL Media’dan Ian Rapaport 26 yaşındaki oyuncunun Chiefs ile şartlarda anlaşmaya vardığını duyurmuştu, fakat bir sabah uyandık ve Sanders’ı Denve Broncos forması ile gördük.
Sanders’ın menajeri Steve Weinberg, Chiefs görüşmesinin ardından, Buccaneers ile de görüşmeye gitmiş ve onlara Kansas City ile anlaşma ihtimalleri olduğundan hiç bahsetmemiş. Bunların hepsi Broncos ziyaretinden önce yaşanmıştı. Oyuncu ve menajeri San Fransisco 49ers ile de bir görüşme planlamış ama sonrasında iptal etmiş. Broncos’tan alınan bilgiye göre ise takım bu önceki görüşmelerin hiçbirinden haberdar değilmiş.
Olayın içinde olan yöneticilerden biri konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Modern futbolda yaşanabilecek en kötü görüşme olayı oldu bu. Tamamen yanlış ve kesinlikle buna bir son verilmesi gerekiyor.” dedi.
Sanders geçtiğimiz sezon 16 maçta forma giymiş, sezonu 740 yard ve altı touchdown ile tamamlamıştı.

 Yazan: Aykut Hacıoğlu