Bu sezon en fazla salary cap boşluğuna sahip olan ekip Oakland Raiders, sonunda hamlelerine başladı. Baskıyı artık yavaş yavaş üzerinde hissetmeye başlayan GM Reggie McKenzie’nin hamleleri savunmayı güçlendirmeye yönelik oldu.
Takım ilk olarak geçtiğimiz Perşembe günü eski New York Giants defensive end’i Justin Tuck ile sözleşme imzaladığını açıkladı. Anlaşmanın 2 yıllık ve 11 milyon dolar değerinde olduğu belirtildi. Fox Sports’tan Mike Garafolo’nun haberine göre Tuck, Giants’a bu teklifi karşılama hakkı verdi ancak Giants bunu reddetti.
Tuck, sakatlıklardan dolayı sıkıntılı geçen iki sezonun ardından 2013 sezonunda kendisini toparlamış ve son altı maçta 9.5 sack yaparak formuna geri dönmüştü.
McKenzie’nin savunmaya yaptığı hamleler bununla sona ermedi. Tuck transferinden bir gün sonra takım Pittsburgh Steelers’tan linebacker LaMarr Woodley ile de iki yıllık anlaşma imzaladıklarını açıkladı. Sözleşmenin değeri ise 12 milyon dolar.
Woodley, 2011 yılında ligin en kaliteli genç pass rusher’larından biri olarak Steelers ile 6 yıllık 61 milyon dolara sözleşme imzalamıştı. Ancak geçen üç yıl içinde Woodley, gerçeke formundan uzak ve ortalama sezonlar geçirdi. Eğer Dennis Allen onu sisteme uydurabilirse Woodley’de hala bir Pro Bowl potansiyeli var.

 Yazan: Görkem Şahinoğlu