Jacksonville Jaguars’ın kontratını yenilemediği yıldız running back Maurice Jones-Drew, Oakland Raiders ile üç yıllık anlaşma imzaladı. Raiders, transferi bugün doğrularken, Perşembe günü Maurice Jones-Drew’un Oakland’lı olmasından ötürü Raiders’a yakın olduğu haberleri basına yansımıştı.
Sakatlıklarla boğuştuğu bir sezonu geride bırakan Maurice Jones-Drew’un Oakland Raiders’ta New York Giants’a giden Rashad Jennings’in boşluğunu doldurması bekleniyor. Oakland’ın as running back’i Darren McFadden’ından kariyerinin başından beri sakatlıklardan yakasını kurtaramadığı düşünülürse, MJD’ye Raiders’ta oldukça iş düşecek.

Oakland Raiders’ın off-season’da Matt Schaub, Justin Tuck ve Donald Penn gibi tecrübeli yıldızların ardından Maurice Jones-Drew’u da kadrosuna katması, genel menajer Reggie McKenzie’nin genç oyunculardan oluşan takımı olgunlaştırma çalışmalarından biri olarak yorumlandı.in the Raiders’ backfield.
MJD, kariyerinin ilk sekiz sezonunu Jacksonville Jaguars formasıyla geçirirken, 8,000 yard üstü koşmuş ve 68 touchdown koşusuna imza atmıştı. Son yıllarda MJD uzun zamandır oyun kurucu sıkıntı çeken Jacksonville Jaguars hücumunun en önemli ismi olarak takımını sırtlıyordu.

 Yazan: Kaan Özaydın