Dört kez All-Pro seçilen yıldız defensive end Jared Allen’ın planları arasında Vikings’e dönmek olmadığı haberi geçtiğimiz günlerde basına yansımıştı. Geleceğin Hall of Fame üyesi oyuncu 2008 sezonundan beri Vikings forması giymekteydi.
Şimdi ise adeta ismi takımıyla özdeşleşmiş Jared Allen, Vikings’ten ayrılıyor. Bunda Minnesota’nın Everson Griffen ve Brian Robison ile attığı imzaların da etkisi olduğunu sanılıyor. Fakat takımdaki eksikleri göz önüne alırsak yine de Allen onlar için bulunmaz hint kumaşıydu ve onu ellerinde tutmak için çok uğraşmaları gerekiyordu.
Aynı zamanda Allen’ın serbest kalacağını düşünerek olası takımlara göz atmaya başladığı da konuşuluyor ve bu onun kariyerinde ilk free-agency macerası olacak.
Aslında Allen’ın Vikings ve Minnesota ile olan bağları çok güçlü. Takım da bundan yararlanarak onu yeniden kendine bağlamaya çalışmaya devam edebilir. Fakat görünen o ki, Jared Allen takımda kalmak yerine, Salı günü Amerika saati ile öğleden sonra 4’te başlayacak olan “serbest oyuncu pazarı”ndaki teklifleri değerlendirmeyi düşünüyor.

Jared Allen ile ilgilenen takımların başında Denver Broncos geliyor.

 Yazan: Aykut Hacıoğlu