Yıldız wide receiver Chad Johnson, Kanada Amerikan Futbolu Ligi (CFL) takımlarından Montreal Alouettes ile Amerikan futbola geri dönüyor. Johnson, Cincinnati Bengals ile geçirdiği sürede adını yıldız NFL’in sansasyonel oyuncuları arasına yazdırmıştı fakat şimdiki adresi ancak Montreal Alouettes olabildi.
Başarılı oyuncunun şimdilik NFL’e dönmesi pek mümkün görünmüyor. Artık 36 yaşında ve NFL’deki son dört sezonunda pek verimli olamamıştı. Johnson 2012 sezonu başlamadan önce darp ve aile içi şiddet nedeniyle tutuklandı ve Miami Dolphins tarafından takımdan kesilmişti.
Chad Johnson, Twitter hesabından NFL kariyerinin bitiş şeklinden dolayı ne kadar pişman olduğunu çok defa dile getirdi. CFL, NFL gibi olmasa da onun için iyi bir adım.
“Dört yaşından beri hayalini kurduğum şey yaptığım hata yüzünden haklı bir şekilde elimden alındı ve ben artık nerede olduğunu umursamadan geri dönmek ve yapmayı sevdiğim şeyi yapmak istiyorum. Ben sadece futbol oynamak istiyorum”
Johnson pek alışılmadık bir yolda ilerliyor. NFL’de kendine yer bulamadıktan sonra Kanada’ya gitmeyi tercih eden çok fazla NFL oyuncusu yok. Running back Ricky Williams (NFL’den bir yıl uzaklaştırma almıştı), defensive end Mark Gastineau, running back Lawrence Philips ve receiver Andre Rison, Amerika’da yıldızlaşıp daha sonra Kanada’ya giden oyunculardan bazıları.
Warren Moon, Doug Flutie ve Cameron Wake gibi oyuncularsa Kanada’da kendilerini ispat edip Amerika’ya  gitmiş oyuncular .Fakat NFL’deki başarılı kariyerine geri dönmek için Kanada’ya giden oyuncu sayısı oldukça az.
Johnson fizik olarak çok iyi durumda ve futboldan uzak kalmak onu motive etmiş olmalı. Kanada’da güçlü ve istekli bir oyun onun NFL’e geri dönmesini sağlar mı bilinmez fakat NFL onun bu düşüncesini henüz tamamen reddetmiş gibi görünmüyor. Şu an için sadece bir takımda oynamak istiyor ve sadece onun sayesinde CFL daha eğlenceli bir lig haline gelecek.
Yazan: Kadir Kerem Yılmaz