2003 yılında Tampa Bay Buccaneers’ı Super Bowl şampiyonu yapan Jon Gruden, son ayların en çok konuşulan oyuncusu Johnny “Football” Manziel ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.
ESPN’de yorumculuk yapan başarılı eski koç, Johnny Manziel’ı, efsane quarterback Brett Favre’ı oyun tarzı olarak oldukça andırdığını söyledi. “Favre’ın ve Manziel’ın yaptığı gibi topu alıp sahanın diğer tarafına götürmek ve diğer çılgınlıkları yapmak cesaret gerektirir” diyen Gruden, Manziel’ın hareketliliği ve oyunları sürekli canlı tutmasını Brett Favre’a benzetti.
Favre ise Şubat ayında, Manziel’ın kendisine gençliğini hatırlattığını söylemişti. Brett Favre, Manziel ile ilgili “Onu fazla izlemedim ama izlediğim bir maç, üç çeyrek kadar Ole Miss maçıydı. Sanki genç Brett Favre’ın bir kasedini izliyor gibi hissettim. Kolejde çok fazla şeyi iyi yaptığımı düşünmezdim, ama o yapıyor ve “Ne olursa olsun” tarzı cesaretini oldukça beğendim” diye konuşmuştu
NFL tarihinin her takımı yenen tek QB’si, aralıksız en fazla maça ilk 11’de başlayan QB, en çok touchdown pası atan QB olma gibi birçok rekoru elinde barından Favre ile anılmak her genç quarterback’e nasip olacak bir şey değil. Manziel ve Favre’ın cesur oyun tarzı birbirlerine oldukça benzese de draft’ta seçilecekleri yerlerin benzemeyeceği kesin gibi. Favre, 1991 NFL Draftı’nda ikinci tur altıncı Atlanta Falcons tarafından seçilirken, Manziel’ın önümüzdeki ay ilk turdan seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.
Öte yandan Manziel, bu sene draft’a girecek QB’ler arasından, Favre’ın Green Bay Packers’taki ilk yıllarında asistan koçluk yapan Jon Gruden’ın favorisi gibi gözüküyor.
2014 NFL Draftı’na girecek dokuz quarterback ile röportaj yapan Gruden, “En çok Manziel ile konuşmaktan zevk aldım, onu ağırladığım için mutluyum” açıklamasını yaptı. Manziel’ın fiziği ve pas yetenekleri şimdilik çoğu kesim tarafından sorgulanıyor. Genç yıldızın NFL’in yeni Brett Favre’ı olup  olmayacağını ise 2014 sezonu ve devamında göreceğiz…

Yazan: Kaan Özaydın