Philadelphia Eagles’ın yıldız wide receiver DeSean Jackson’ı serbest bırakmasının etkileri halen sürüyor. Özellikle Jackson’ın, Eagles ile aynı grupta bulunan Washington Redskins ile üç yıllık 24 milyon dolar değerinde bir sözleşme imzalamasından sonra Eagles yönetimine gelen eleştirilerin şiddeti yükselmiş durumda.

Cumartesi günü, Jackson’ın takımdan kesilmesini eleştirenlere Eagles hücumunun bir numaralı ismi running back LeSean McCoy’da katıldı ve Jackson’ın yerinin çok zor dolacağını söyledi.
Philadelphia Daily News’a konuşan McCoy, “Benim için kesinlikle sürpriz oldu. Eğer bu konuya ilişkin biri size memnun olduğunu söylerse onun dürüstlüğünden şüphe ederim. O olmadan oynamak oldukça farklı olacak. Ona karşı oynamak ise gerçekten farklı olacak. DeSean’ın yerini doldurmak için çok çalışmalıyız. O oyundaki en iyi playmaker’lardan biri ve bu oyundaki en büyük derin tehdit o.” diye eski takım arkadaşını övdü.
DeSean Jackson’ın gönderilmesine ilişkin ise “Ama yönetimdekiler kesinlikle ne yaptıklarını biliyorlar. Eğer böyle bir hamle yapıyorsanız, elinizin altında bir şeyler vardır, ona benzer hatta ondan daha iyi birini getirme opsiyonunuz elinizdedir.” Şeklinde konuştu.

Jackson’ın takımdan kesilmesi ilk olarak yıldız oyuncunun Los Angeles çeteleriyle olan ilişkilerine bağlanmıştı, McCoy böyle bir şeye şahiy olmadığı ve koç Chip Kelly ile DeSean Jackson’ın böyle bir konuyu dahi konuştuğunu görmediğini söyledi.

LeSean McCoy, özellikle Darren Sproles transferi başta olmak üzere takımının transfer hamlelerinden memnun olduğunu söylese röportajının sonunda DeSean Jackson’ın yerinin çok zor dolacağını yineledi.

Öte yandan gelecek ay yapılacak NFL Draftı’nda ilk tur 22.sıradan seçim hakkı bulunan Philadelphia Eagles’ın büyük ihtimalle bir wide receiver seçeceği gelen haberler arasında. Görünen o ki 2014 sezonunda çaylaklar Odell Beckham Jr. veya Brandin Cooks, Eagles’ta Jackson’ın yerini doldurmaya çalışacaklar.

 Yazan: Kaan Özaydın