Oakland Raiders, takımın efsane sahibi Al Davis’in ölümünden önce draft ettiği son oyuncu olan Terrelle Pryor’ı takımdan gönderdi. Raiders, Pryor’ı Seattle Seahawks’a gönderirken karşılığında Seattle’ın 2014 NFL Draftı yedinci tur seçim hakkını aldı.
Pryor’ın takas ile takımdan gönderilmesi, Raiders’ın off-season çalışmalarına başlamasından bir gün önce oldu. Genç oyuncu, sezon içinde ilk 11’deki yerini draft edilmemiş çaylak oyuncu Matt McGloin’e kaybedince takasını istemiş, off-season’da Raiders’ın Matt Schaub’u starter olması için kadrosuna katınca da bu isteğini yinelemişti.
Sezon başında gösterdiği sansasyonel performans ile NFL’in gündemine oturan Pryor bu hamle sonrası, Twitter’dan “Bay Davis ve Raider Nation’a gösterdikleri inanılmaz destek için teşekkür ederim!! Raiders organizasyonunda geçirdiğim yıllar boyunca tanıştığım takım arkadaşlarımı ve taraftarları özleyeceğim!!” açıklamasını paylaştı.
Al Davis, vefatından iki ay önce 2011 yılının ek draftı’nda üçüncü tur draft hakkı karşılığında Terrelle Pryor’ı draft etmişti. Pryor, Ohio State’deki kolej kariyeri sırasında aldığı ceza sebebiyle, çaylak yılının ilk beş maçında NFL Başkanı Roger Goodell tarafından oynamama cezasına çarptırılmıştı.
Pryor, Raiders ile geçirdiği iki sezonun ardından geçtiğimiz sezon sürpriz bir şekilde formayı yeni transfer Matt Flynn’in elinden kapmıştı. Sezon içinde 93 yardlık touchdown koşusuyla, NFL tarihinin bir quarterback tarafından yapılan en uzun touchdown koşusunu yaparak tarihe geçen Pryor daha sonra dizinden sakatlanmış ve yerini McGloin’e kaptırmıştı.
24 yaşındaki Pryor hızlı başladığı 2013 sezonunu, oynadığı 11 maçın dokuzuna ilk 11’de başlayarak, 1,798 yard, yedi touchdown pası, 11 interception, 576 koşu yardı ve iki touchdown koşusuyla tamamlamıştı.

Şimdi ise Pryor’ın Seattle’da Tarvaris Jackson ile Russell Wilson’ın yedeği olması için yarışması bekleniyor.

Yazan: Kaan Özaydın