2014 NFL Draftı’nın ilk turunda üç quarterback seçildikten sonra ikinci turda da Derek Carr ve Jimmy Grappapolo gibi önemli potansiyel teşkil eden isimler yeni takımlarını bulmuşlardı. Draft’ın üçüncü günün de ise tam anlamıyla “oyun kurucuya koşu” yaşandı.
İkinci turun açılış seçiminde Derek Carr’ı es geçen Houston Texans, aradığı oyun kurucuyu 135. sırada buldu ve Pittsburgh çıkışlı Tom Savage’ı seçti. Savage, kolej kariyerini sürekli transfer olarak geçirmiş ancak prototip bir quarterback oluşu ve kol kuvveti ile dikkat çekiyordu.
Alabama ile iki kez ulusal şampiyonluk yaşayan AJ McCarron ise beşinci turda ve toplamda 164. sıradan Cincinnati Bengals’in yolunu tuttu. McCarron’dan bir sıra önce ise Kansas City Chiefs, Georgia ile çok iyi bir kolej kariyeri geçiren ancak undersize olmasıyla hak ettiği değeri göremeyen Aaron Murray’yi seçti.
Jack Locker’ın sakatlık sorunları nedeniyle bu draftta bir quarterback’e yönelmesi beklenen Tennessee Titans ise altıncı tura kadar bekledi ve 178. sıradan LSU’dan Zach Mettenberger’ı draft etti.
Sahip olduğu fiziksel ve atletik özelliklerle oldukça önemli bir potansiyeli barındıran ama kolej kariyeri hep hayal kırıklıkları ile geçen Virginia Tech oyun kurucusu Logan Thomas da dördüncü turda Carson Palmer’ın gelecekte yerini almak üzere Arizona Cardinals tarafından seçildi.

 Yazan: Görkem Şahinoğlu