NFL tarihinin en çok touchdown pası atan, en fazla maç kazanan, en fazla maça ilk 11’de başlayan quarterback’i olan Brett Favre ile eski takımı Green Bay Packers arasındaki gerginlik dinmek bilmiyor.

Packers’ın Favre’ın formasını emekli etmesi beklenirken takımın başkanı Mark Murphy, yaptığı açıklamada bunun 2014’te gerçekleşmeyeceğini çünkü taraftarların halen Favre’a tepkili olduğunu söylemesinin ardından efsane oyun kurucunun cevabı ise gecikmedi…

Mark Murphy, Favre’ın formasının dört sezondur emekli edilmemesi ile ilgili “Hem biz hem de o bunu istemiyor. Geri gelip taraftar tarafından yuhalanmak istemiyor. 80,750 kişiyi kontrol edemezsiniz… Ancak zamanı gelince, yıllar geçtikçe tepki çekme ihtimali daha da azalacak.” diye konuşmuştu.

Favre ise kendisine gelebilecek potansiyel tepkilerden yana endişeli olmadığını söyledi: “Bunun benim için bir sorun olduğunu duydum ama öyle değil. Herkesi memnun edemeyeceğinizin farkındayım. Herkes sizi sevmek zorunda değil. Ancak Green Bay’de geçirdiğim 16 yıl ortada”

“Haklısınız, başka takımlarda da oynadım ama bir Packer olarak hatırlanacağım. Bunu biliyorum. Bir sürü gerçek Packers taraftarı da benim gibi hissediyor. Başka takımlar veya ezeli rakipler için oynayan tek oyuncu da ben değilim.”

Favre konuya ilişkin Mark Murphy ile düzenli olarak konuştuğunu söylese de yıllardır Packers ile olan gerginliğinin bu yıl da son bulması beklenmiyor.

Efsane oyuncu 2008 yılında Packers’tan ayrılıp bir sezon New York Jets forması giymiş ardından Green Bay’in ezeli rakibi Minnesota Vikings’e geçerek iki yıl boyunca bu takımda oynamıştı. 2010 yılında emekliye ayrılan Favre’ın 19 yıllık kariyerinin istatistiki anlamda en iyi sezonu 2009 sezonunda Vikings formasıyla olmuştu.

Packers formasıyla üç MVP ödülü kazanan, takımını iki defa Super Bowl’a taşıyıp birinde şampiyonluğu getiren Favre, Packers’tan ayrıldığından beri Green Bay’de adeta bir numaralı halk düşmanı ilan edilmişti.

Yazan: Kaan Özaydın