Yıldız tight end Jimmy Graham’in Salı günü Twitter hesabından “damarımdan siyah ve altın sarısı kan akıyor“ diyerek verdiği ipucunun çok kısa bir süre ardından, New Orleans Saints yönetimi tarafından yapılan açıklamada oyuncu ile anlaşmaya varıldığı duyuruldu.
CBS Sports’tan Jason La Canfora’nın haberinde anlaşmanın yıllık 10 milyon dolar civarında bir rakam üzerinden toplam dört yıllık olacağı ve 21 milyon dolarının garanti para olacağı belirtiliyor. Tüm bu rakamlar Graham’i pozisyonunda NFL’in en pahalı oyuncusu yaparken bunun ötesinde oyuncunun Saint’te kalması, takımın yıldız QB’si Drew Brees’in ligin halen en etkili oyun kurucularından biri olması yolunda çok önemli bir faktör olarak ortaya çıkıyor.
Kontrat pazarlıkları sırasında takım arkadaşı Drew Brees’in geçmiş tecrübelerini ve tavsiyelerini göz önünde bulunduran Graham, sabretmesinin karşılığını almış görünüyor. Hatırlanacağı üzere Brees’de, bundan birkaç sezon önce kontrat pazarlıkları esnasında son ana kadar beklemiş ve transfer için belirlenen sürenin dolmasına saatler kala anlaşmaya vararak oldukça yüklü bir kontrata imza atmıştı.
Konuya ilişkin olarak görüşleri sorulan Brees, düşüncelerini şöyle aktardı;
“Ona sadece sabırlı olmasını, hayal kırıklığına uğramamasını ve olayları kişisel almamasını söyledim. Bu süreç anlaşmanın bir parçası ve zor bir durum. Daima bir an evvel bitsin ve birşeyler kesinliğe kavuşsun istenir. Zaten kontrat pazarlıklarının en zor kısmı da budur“
Sonuç olarak Graham için işlem tamam ve anlaşmaya varıldı. Bundan sonra oyuncu (ki 2013 sezonunda 86 pas yakalama karşılığı 1,215 yard ve 16 touchdown’lık performansıyla göz kamaştırmıştı) artık her şeyi unutup yaptığı en iyi işe yani pas yakalamaya odaklanabilir.
Yazan: Serhat Diker