Tampa Bay Buccaneers’ın 2014 NFL Draftı’nda, büyük umutlarla üçüncü turdan seçtiği çaylak running back Charles Sims, ayak bileğinden geçirdiği sakatlık sebebiyle sezonun ilk yarısını kapattı.
Buccaneers’ın Cuma günü yaptığı resmi açıklamaya göre, Salı günü düzenlenen antrenmanda ayak bileğini kıran Sims’in ameliyat geçireceği ve bu ameliyatın ardından genç running back’in iyileşme sürecinin 12 ila 14 hafta arasını bulacağı belirtildi.
Sims, kolej kariyeri boyunca yaptığı toplam 200 reception nedeniyle NFL çevrelerince, Philadelphia Eagles’ın pas tutma kabiliyetiyle tanınan running back’i Darren Sproles’a benzetiliyordu.
Ancak Sims’in oyun tarzı ve yeteneklerinin benzetildiği tek NFL yıldızı Sproles değil. Buccaneers’in çiçeği burnunda head koçu Lovie Smith, Chicago Bears’ı çalıştırdığı ’04-’12 sezonları arasında takımın yıldız running back’i konumunda olan Matt Forte’nin genç Sims ile birçok ortak noktasının olduğunu düşünüyor.
Head koç Smith konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Sims’in yetenekleri kesinlikle NFL düzeyinde. Şu ana kadar hiçbir resmi karşılaşmaya çıkmamış olmasına rağmen, geleceği çok parlak ve potansiyel bir yıldız adayı. Koşu oyunlarında oldukça sağlam ve aynı zamanda yeri geldiğinde pas da yakalayabiliyor. Tıpkı Forte gibi.” ifadelerini kullandı.
Bu sezon, Buccaneers’in yıldız running back’i Doug Martin’in yedekliğini yapacak olan Sims’in sakatlanması ile Bucs koşu oyununun büyük bir yara aldığı su götürmez bir gerçek.

 

Yazan: And Kaan Yılmaz