Cleveland Browns’ın quarterback olarak ilk 11’de kadroya kimi süreceğine dair tartışmalar Johnny Manziel ve Brian Hoyer üzerinden yürürken soyunma odasına göre ikili arasındaki rekabette durum yüzde elli-elli gözüküyor. Ancak, geçtiğimiz takımdan gelen kimsenin beklemediği bir transfer haberi herkesi şaşırtmış durumda.
Browns, son olarak Washington Redskins forması giyen quarterback Rex Grossman’ı kadrosuna kattığını duyurdu.
Açık konuşmak gerekirse Manziel ve Hoyer sakatlanmadıkça sahada Grossman’ı izleyemeyeceğiz gibi görünüyor fakat takım açısından bakarsak Grossman’ın tecrübeli bir oyuncu olduğunu da görmezden gelemeyiz.
Daha önce Chicago Bears, Houston Texans ve Washington Redskins formaları altında 11 yıl boyunca ter dökmüş olan emektar oyuncunun Texans ve Redskins’ten aşina olduğu hücum koçu Kyle Shanahan’ın şimdilerde Cleveland için çalışıyor olması da Grossman’ın bir diğer avantajı olarak gözüküyor.
Grossman tam anlamıyla sahada gördüğümüz yıl ise 2011 sezonuydu. Grossman, Redskins formasıyla 2011 sezonunda çıktığı 13 maçta 16 touchdown, 20 interception ile oynamış ve adeta taraftarları çıldırtacak şekilde kötü performanslar ortaya koymuştu.
2011 sezonunun ardından Redskins’in draft’ta Robert Griffin III ve Kirk Cousins’i seçmesinin ardından 33 yaşındaki oyuncu iki sezon boyunca forma yüzü görememişti.
Öte yandan Browns, Grossman’a yer açmak için Mayıs ayında kadrosuna kattığı, takımın üçüncü oyun kurucusu pozisyonunda olan Tyler Thigpen’i takımdan kestiğini açıkladı.

 

Yazan: Aykut Hacıoğlu