Jadeveon Clowney henüz iki hazırlık maçı oynamasına rağmen Houston Texans’a çok şeyler katacağının sinyallerini verdi. Geçen hafta, J.J.Watt’ın kenarda oturduğu ve Houston’ın Atlanta Falcons’u 32-7 yendiği karşılaşmada, Atlanta QB’i Matt Ryan sack’lemesinin yanında bir başka pozisyonda da rakip koşuculardan Antone Smith karşısında tackle yaparak rakibinin topu kaybetmesini sağlarken her iki pozisyonda da öne çıkan şey ise oyuncunun olağanüstü sürati oldu.
İlk pozisyonda rakip guard Justin Blalock’u ekarte ettikten sonra arka alanda Smith’i yakalayarak top kaybı yaptırırken, diğer pozisyonda ise Falcons OT’i Sam Baker’i hızlı bir koşuyla geçtikten sonra dengesini yitirmek üzereyken Matt Ryan’ın üzerine doğru bir hamle ile oyuncuyu aşağı indirmeyi başardı.
Aslında Clowney’in oyununda kendine özgü bir hareket veya yenilik yok. J.J.Watt gibi kendine has el kol teknikleri ile hareket alanı yaratmıyor. Dwight Freeney gibi dönüşler veya John Randle’in rip-and-swim hareketlerini de yapmıyor. Clowney’in yaptığı en önemli şey fiziğini, gücünü ve hızını kullanarak karşısındakine üstünlük sağlamak.
Neredeyse hiç NFL tecrübesi olmamasına rağmen bu kadar iyi olması, Clowney’i Texans için önemli kılan faktör. Profesyonel sporlarda bu tür oyuncularla çok sık karşılaşılmadığı da bir gerçek. Öyle ki Clowney’i izlerken sanki smaç yarışmasındaki Vince Carter’i izlermişçesine keyif alabilirsiniz. Böylesine fizikli oyuncuların bu kadar hızlı hareket edebilmesi imkânsızmış gibi görünürken, sezon içinde Texans’ta bunun canlı bir örneğini izleyeceğiz gibi görünüyor. Şuan için Clowney’nin Cumartesi gecesi oynanacak olan Houston Texans – Denver Broncos karşısında neler yapacağını bekleyeceğiz.

 

Yazan: Serhat Diker