Merhaba sevgili NFLTR okuyucuları, yeni futbol sezonunda gönüllerimizin yanında olduğu Atlanta Falcons ile uçmaya hazır olun. Geçen sene istenileni verememiş olan, 4-12 galibeyet – mağlubiyet serisi ile hayal kırıklığı yaratan Şahinlerin bu sene tek bir hedefi var şampiyonluk. Preseason ve öncesinde olan takım hareketlerine göre gelin bunun hayal mi gerçek mi olduğuna bakalım.

Geçen sene en büyük problemimiz line‘dı. İki antrenör gönderildi yerlerine gerçekten iyi olan, line’ı güçlü ve sert yapabilecek iki antrenör getirlidi. Mike  Tice ve Bryan Cox. İkisinin de etkisini anlayabildik şu geçtiğimiz iki hazırlık maçında. Fakat line’ların iyi olmasının yanı sıra ben eski disiplinin olmadığını gördüm. İki maçta da TD koşumuz line’ın yaptığı flag’lerin sonucunda sayılmadı. Bunların ikisinin de yeni draft edilen Jake Matthews tarafından olması pek içime sinmedi açıkçası. Gerçekten iyi bir oyuncu olacağını düşünüyorum yeteneklerini zaten belli ediyor maçlarda ama daha dikkatli ve disiplinli olması lazım.

Free agency’den takıma katılan Jon Asomoah ise tam bir görev adamı. Şuana kadar hata yapmadı takıma gerçekten katkı veriyor. O-Line geçen seneye kat ve kat iyi fakat yeterince iyi değil. Zira geçen seneki lanetten yine kurtulamadık. 2008’den bu yana LT pozisyonunda oynayan Sam Baker, geçen sene olduğu gibi bu sezonda sakatlandı ve bütün sezon olmayacak. Bu sene ikinci sezonuna girecek olan Lamar Holmes bu pozisyonda oynatılacak büyük ihtimalle -ki geçen sene beni intiharın eşiğine getirmişti- umarım kendine bir şeyler katar. (Not: Ayrıca çaylak Jake Matthews’ın da left tackle pozisyonuna kaydırılma ihtimali olduğunu da belirtelim.)

O-Line’ın az da olsa düzelmesi koşu oyunlarımızı da etkiledi büyük ölçüde. Steven Jackson birinci haftaya kadar sakat olması kötü bir haber ancak bunun bize bir yararı da oldu. Ne zamandır bahsettiğim Antone Smith, preseason’da çok zaman buldu ve kendini kanıtladı diyebilirim. İlk maçta bir uzun koşuyla yaptığı TD verilmedi, bir diğer uzun koşusu da iptal oldu (bayraklar sağolsun). Gelelim Davonte Freeman’a. Yeni draft edilen oyuncu çevikliği ve gücüyle göz kamaştırıyor. Rodgers’ta böyle iyiyken açıkçası Steven Jackson starter RB pozisyonuna dikkat etmeli.

Pas korumasında da yine koşu da olduğu gibi az da olsa gelişme var. Quarterback Matt Ryan bu sene çok daha iyi olacaktır. Wide receiver Julio Jones ilk maçta yoktu fakat geri döndü. Oynadığı süre zarfında Matt Ryan ritim tutmasına yardımcı olmak için çoğunlukla onun üzerinden oynadı. Tabii şuan eskisi gibi değil fakat birinci haftada bildiğimiz Julio Jones olacağından eminim. Bir diğer yıldız wide receiver Roddy White ise geçen sene çoğu maçta yoktu onun iyileşmesi de bu ölümcül ikiliyi tekrar geri döndürdü. Geçen sene tek kalan wide receiver Harry Douglas ise yine görevinin başında. Ayrıca bu sene Matt Ryan’a yeni bir silah daha doğdu Brian Reedy. Draft edilmemiş bir serbest oyuncu olarak takıma katılan Reedy hızıyla dikkat çekiyor. Oynaması halinde gerçekten rakip cornerbackler’e bela olacağa benziyor. Tony Gonzalez’in yokluğunda Levine Toilolo başlıyor TE pozisyonunda. Ben kendisinden çok şey bekliyorum bu sene. Toilolo, sahadaki herkesten bir baş uzun neredeyse. Çok önemli bir redzone silahı.

Gelelim Falcons defansına. D-Line’ı ben çok beğendim açıkçası. Yeni gelen oyuncular Soliai ve Jackson koşu oyunlarında isimi bilir kişilerdi zaten, yeni draft edilen Hageman da üstüne çilek oldu. Hem pas savunmasında hem koşu savunmasında D-Line’ımız gayet iyi. Safety pozisyonunda Willam Moore yıllardır starter olarak başlıyor. Hak ediyor da fakat Thomas Decoud boşalan yeri kimin alacağı hala belli değil. Dwight Lowery tecrübesiyle dikkat çekiyor fakat yeni draft edilen oyuncu Southward da elinden geleni yapıyor. Khemal Ishmael’i de unutayalım kendisi sert hızlı ve iyi oyun okuyan bir isim. Kendilerine geçen sezondan kanıtlayan iki cornerback olan Desmond Trufant ve Robert Alford bu sene de aynı geçen seneki gibi iyiler. Fakat üçüncü cornerback mevkiinde yine bir savaş var. Robert Mclain ve Josh Wilson arasında. Benim fikrim Mclain’in oynaması. Kendisi daha iyi tackle yapan, daha iyi oyun okuyan bir isim.

Şahsi görüşüm bu sene en kötü pozisyonumuz linebacker’lar olacak. Sean Weatherspoon yine yok. Joplo Bartu’da Tim Dobbins de gerektiği kadar iyi değiller. Akeem Dent ve Stephen Nicholas’ı arayacağız. Tek bir umudumuz var oda Paul Worrillow fakat onunda her yerde olmasını bekleyemeyiz.

Şöyle bir bakınca bu sene yine şampiyonluk hayal gözüküyor. Tabii ki canı gönülden isterim fakat çok ama çok zor. Önümüzdeki sene olabilecek güzel bir draftla O-Line’ımızı bir üst seviyeye çıkarırsak o zaman Super Bowl için çok güçlü bir aday oluruz.

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere…