Miami Dolphins’in yıldız running back’i Knowshon Moreno’nun Pazar gecesi dirseğinin kayması neticesinde bir aya yakın süre forma giyemeyecek olması sebebiyle,  Miami Dolphins, geçtiğimiz haftalarda serbest bıraktığı Daniel Thomas’ı kadrosuna tekrar dahil etti.
NFL Media Insider’dan Ian Rapoport’a göre Dolphins  Thomas ile Salı sabahı sözleşme imzaladı. The Miami Herald gazetesi de anlaşmayı haber yaptı. Daniel Thomas, sakatlığı sebebiyle üç maç kaçırdığı bir diğer ümit vaad etmeyen sezon öncesi dönemi sonrası normal sezon kadrosunun dışında bırakılmıştı.
Thomas, Miami ile geçirdiği üç sezonda ortalama 3.6 yard top taşıma ile oynamış, bu oyunlarda boş alan yaratamamış, defans hattını aşamamış ve boş alanlarda hız kazanamamıştı.
Moreno’nun, Pazar günü Buffalo Bills’e 29-10 kaybettikleri maçta kayan dirseği nedeniyle yaklaşık bir ay oynayamayacağı söyleniyor. Dolphins’in yıllardır eksikliğini çektiği güçlü ve sert koşu stiline Moreno ile kavuştuğu düşünülürken, bu sakatlık takım adına büyük talihsizlik oldu.
Şimdi ise Thomas, Lamar Miller’ın arkasındaki “big-back” rolüne geri dönecek. Eğer Pazar günü hafif bir bilek sakatlığı yaşayan Lamar Miller, eğer başka talihsizlik yaşamazsa, topların birçoğunu ileri taşıması gereken isim olacak.

 

Yazan: Onur Özkol