Evet sevgili NFLTR okuyucuları football özlemimiz bitti. Yeni sezon başladı, çok heyecanlı maçlar izledik ve bunlardan biri de Atlanta Falcons – New Orleans Saints maçıydı. Nedense basında hakkettiği ilgiliyi alamayan bu maç yine her zamanki gibi kıran kırana geçti. Geçtiğimiz sezon büyük hayal kırıklığı yaratan Atlanta Falcons ise şampiyonluk adaylarından New Orleans Saints karşısında uzatmalarda aldığı 37 – 34’lük galibiyetle yüzümü güldürdü.

Maçın adamı Falcons oyun kurucusu Matt Ryan’dı. Üç TD pası ve 448 yard istatistikleriyle tamamladı maçı. Bir maçta448 yardlık pas atarak ve kariyerindeki 156. TD pasını atarak bu alanlardaki Atlanta Falcons rekorlarını ele geçirdi. Maç boyunca isabetli paslarıyla, pocket’ın içini iyi kullanmasıyla aldığı paranın hakkını vereceğini gösterdi bizlere.

Tabiî ki WR grubu da oyun kurucu Matty Ice’ın işini kolaylaştırdı. Tam beş wide receiver 50+ yardla bitirdi maçı. En çok dikkat çeken isim ise off-season’da Chicago Bears’tan takıma katılan ve daha önce çok fazla WR mevkiinde şans bulamayan Devin Hester’dı. Falcons formasıyla ilk maçında 99 yardlık istatistik yakaladı ve kendi rekoru olan 101 yardı kırmasına çok az kalmıştı. Julio Jones’un geri dönmesi de galibiyette çok büyük bir etkendi. Kendisi bir screen pas sırasında serbest oyuncu olarak Saints’e katılan yıldız savunma oyuncusu Jairus Byrd tarafından top kaybına zorlandı. Zira TD olmasına bir yard kalmıştı. Takımın en tecrübeli wide receiver’ı Roddy White ise eski formuna dönmüş durumda yani Matt Ryan’ın bu sezon birçok silahı var diyebiliriz. TD paslarından biri ise geçen sezonun sonlarında ve preseason’da kendini gösteren Antone Smith’ten geldi. Smith, aldığı kısa pası, hızı ve çevikliği ile TD pasına çevirdi.

Gelelim geçen senenin büyük problemi O-Line ve D-Line bölgelerine. Takımın LT mevkiinde 2008’den bu yana görev yapan Sam Baker’ın preseason’da sakatlanması ile bu sezon ilk turdan draft edilen Jake Matthews LT pozisyonuna geçti ve işini gayet iyi yaptı. RT pozisyonunda ise geçen sene kendini gösteremeyen Lamarr Holmes görev aldı. Gerçekten iyi bir pass rusher olarak gördüğüm Cameron Jordan karşında hiç ummadığım kadar iyi oynadı. Tabi ki bunun arkasında off-season’da getirelen line koçları var. Matt Ryan geçen sene sack yeme konusunda kendi rekorunu kırmıştı ve bu maçta sadece bir kez sack’e uğradı.

D-Line ise çok daha aktif geçen seneye göre fakat hala en iyi formlarında olduklarını düşünmüyorum. Çok daha iyi olabilirler ama görevlerini yerine getirdiler ve neredeyse hiç büyük koşu yemedik. Tabii bunda LB Paul Worrillow’un da katkısı çok büyük. Kendisi adeta bir canavar!

Çok genç oyuncularımızın bulunduğu cornerback pozisyonu ise gerçekten maçı iki üç kez kurtardı diyebiliriz. Gerek Desmond Trufant gerekse Robert Alford göz açtırmadı Saints WR’lerına.

Bu hafta Cincinnati Bengals’la karşılaşacak takımımız ligin en iyi WR’larından biriyle karşı karşıya kalacak. Genç oyuncularımıza çok iş düşecek. Ayrıca Bengals ligin en iyi defanslarından birine sahip fakat New Orleans Saints galibiyetinden sonra bizi durdurabileceklerini düşünmüyorum. 2-0’lık seriyle başlamak bizim için playoff yolunu aydınlatacaktır. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere…