J.J. Watt, Ağustos ayında Houston Texans ile sezon başlamadan sözleşmesini uzatmasının harika olacağını söylemişti ve görünüşe göre takım Watt’ı dinlemiş durumda. Yıldız savunma oyuncusu ve Texans aralarındaki sözleşmede 100 milyon dolar değerinde altı yıllık bir uzatmaya gidildi.
51,768 milyon doları garanti edilen bu para Watt’ı NFL’deki en çok kazanan defans oyuncusu yaptı. Watt’dan önce en çok kazanan defans oyuncusu ise Mario Williams’dı. Williams, Buffalo ile 50 milyon doları garantilenmiş, toplamda 96 milyon dolar değerinde altı yıllık bir kontrata sahipti.
Watt, yeni kontratı ile beraber azımsanmayacak bir zam elde etmiş olacak.  2011 NFL Draftı’nda Texans tarafından 11. sıradan draft edilen defensive end’in çaylak anlaşmasına göre sözleşmesinin son iki senesinde toplamda 8.1 milyon dolar kazanması planlanmıştı. Watt, 2014’de 1.9 milyon dolar, 2015’de ise 6.9 milyon dolar kazanacaktı.
Ağustos’un ortasında Denver Broncos ile yapılan bir hazırlık maçında Watt, sözleşmesini gözden geçirme konusunu gündeme getirmişti, şimdi ise istediğini almış gözüküyor.
Yazan: Nazlı Hilal Kaya