Türkiye Flag Futbol Milli Takımı, İsrail karşısında…

Merhaba sevgili okurlar, bildiğiniz gibi geçtiğimiz haftalarda, Türkiye tarihinde ilk defa Amerikan futbolunun bir branşında resmi bir şampiyonada temsil edildi. Türkiye Flag Futbol Milli Takımı ilk defa katıldığı Dünya Flag Futbol Şampiyonası’nda 17. olarak başladığı şampiyonayı 13. olarak tamamladı. İlk defa resmi bir maçın yapıldığı branşımızda Milli Takımımız oynadığı 10 maçın ikisini galip, birini de berabere bitirmeyi başardı.

Üç gün süren Dünya Flag Futbolu Dünya Şampiyonası’nda Türkiye Flag Futbol Milli Takımı ilk gün sırası ile Meksika, Avusturya, İngiltere ve Japonya ile maçlar yaptı. Şampiyonanın ikinci gününde İsrail, Finlandiya, İtalya ve Kore takımları ile karşılaştı. Turnuva sonucunda playoff’lara kalamayan takımımız, İsveç ve Kuweyt ile klasman maçları oynayarak Şampiyonayı 13. olarak tamamladı.

Türkiye Flag Futbolu Milli Takımı ilk defa katıldığı ve ilk defa “resmi” maça çıktığı Dünya Flag Futbol Şampiyonasında Kore, İsveç, Kuweyt ve Finlandiya’yı geçmeyi başardı. Takımız 20-20 berabere kaldığı Japonya takımını yenmiş olsaydı. 9-12 klasman grubunda İngiltere, İspanya ve İsviçre takımları ile karşılaşma imkanı bulacaktı.

Türkiye Flag Futbolu Milli Takımımızın bu şampiyonada kazandığı tecrübe ile ileride çok daha başarılı sonuçlar alarak önce playoff, daha sonra ise final oynama şansı olabileceğinin göstergesidir.

Şimdi genel olarak şampiyona maçlarına bakalım.

Şampiyonaya Meksika gibi güçlü bir rakip ile başlayan Türkiye Flag Futbol Milli Takımı sahadan bu turnuvanın da Finalisti olan rakibi karşısında 81 – 7 kaybetmiş olsa da turnuva finalisti karşısında Türk Flag Futbol tarihinin ilk sayısını almış oldu. Daha sonra şampiyonanın ikinci maçını geçen şampiyonu Avusturya ile oynayan Türkiye Flag Futbol Milli Takımı sahadan 39 – 6 mağlup ayrıldığı halde defansta daha toplu bir oyun oynamayı ve gene güçlü rakibi karşısında sayı bulmayı başardı. İlk iki maçında dünya flag Futbolunun devleri ile karşılaşan Türkiye üçüncü maçında İngiltere karşısında gene skor bularak 42 – 7 kaybetti.

İlk günün son maçında Japonya ile karşılaşan Türkiye sahadan 20 – 20 beraberlik ile ayrıldı. Maçın genelinde maçı önce götüren takımımız, son üç drive sayı almayı başaramayınca tecrübesizliğinin kurbanı olarak sabadan beraberlik ile ayrıldı. Bu skorlar ile ilk gün maçlarında zor rakipler ile karşılaşan Milli Takımımız günü bir beraberlik ve üç yenilgi ile tamamladı.

Şampiyonanın ikinci gününe güne İsrail maçı ile başlayan takımımız sahadan 33 – 12 mağlubiyet ile ayrıldı. Daha sonra günün ikinci maçında çok daha derli toplu oynayan Milli Takımız kafa kafaya giden maçta Finlandiya’ya 43 – 32 yenildi.

Günün üçüncü maçında şampiyona ev sahibi İtalya karşısına çıkan Milli Takımımız sahadan 58 – 7 yenilgi ile ayrıldı. Son maçta şampiyonanın zayıf rakibi Kore karşısına çıkan Milli Takımımız şampiyonadaki ilk galibiyetini ve “resmi” maçlardaki ilk galibiyetini alarak sahadan 30 – 24 galibiyet ile ayrıldı.

Güçlü rakipleri ile şampiyonaya başlama talihsizliği yaşayan Türkiye Flag Futbol Milli Takımı, şampiyona başında kötü skorlar almış olsa dahi şampiyona sonuna doğru daha derli toplu oynama başarısını göstererek oynadığı sekiz maçta bir galibiyet, bir beraberlik ve altı mağlubiyet ile klasman maçlarına başladı. Milli Takımız, Japonya ile berabere kaldığı maçtan galibiyet ile ayrılmayı başarsa, bir üst klasman grubuna kalarak daha yüksek bir seviyede şampiyonayı tamamlama ihtimali bulunuyordu. Ancak tecrübesizliği ve grubunda bulunan güçlü rakiplerin varlığı takımımızı zorladı.

Şampiyonanın üçüncü gününde klasman maçları oynandı. Milli Takımız grup sıralaması itibari ile 13-17 klasman grubunda maç yapma hakkı kazanarak, önce İsviçre ile oynadığı maçtan 45 – 20 gibi güçlü bir skor ile ardından da Kuweyt takımını 38 – 6 gibi farklı bir skor ile yenerek, klasman grubunu 13.olarak tamamladı.

Türkiye Flag Futbol Milli Takımımız şampiyona sonunda kazandığı tecrübe ile şampiyonaya başlamış olsa eminim, çok farklı skorlar alacaktı. Şampiyona genelinde sürekli tecrübesizliğinin kurbanı olan takımımızın ilk defa katıldığı bir resmi turnuvada, ilk defa yaptığı resmi maçlar sonunda üç galibiyet ve bir beraberlik alması ve 17 takımlı Dünya Flag Futbol Şampiyonasını 13. olarak tamamlaması hangi açıdan bakılırsa bakılsın önemli bir başarı ve Türk Amerikan futbolu tarihinde önemli bir gelişme olarak görülmeli.

Bu şampiyonaya katılınabilmesi için maddi ve manevi emek veren herkesi, bu emekleri ve çabaları için kutluyor, hiç yılmadan devam etmelerini diliyorum.