San Fransisco 49ers’ta 2012 yılında draft edilen oyuncular hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor. Serinin son halkası Oregon Mighty Ducks’ın eski yıldız RB’i LaMichael James olurken takım geçtiğimiz Pazartesi günü yıldız oyuncuyla yollarını ayırma kararı aldı.
Takımdaki rolüne ilişkin olarak hayalkırıklığını ve memnuniyetsizliğini daha önceleri sık sık dile getiren James’in ayrılması ile beraber takımın 53 kişilik mevcut kadrosunda 2012 yılında draft edilen oyunculardan geriye sadece dördüncü tur seçimi offensive lineman Joe Looney kaldı.
Oyuncunun menajeri Jeff Sperbeck verdiği demeçte, oyuncusunun takım düzeni içinde gerektiği şekilde kullanılmadığını ve bunun da oyuncusu üzerinde olumsuz bir etki yarattığını belirtirken San Francisco koçu Jim Harbaugh ise konuya ilişkin olarak kısaca şunları söyledi.
“Takımımız için en doğru olanın bu olduğunu düşünüyorduk ve bu şekilde hareket ettik. Çok kısa sürede yeni bir oyuncu ile sözleşme imzalayacağız. LaMichael’e bundan sonraki kariyerde başarılar diliyor ve takımımıza yapmış olduğu katkılardan ötürü teşekkür etmek istiyorum.”
Geçtiğimiz Pazar günü 49ers’in Cowboys’u yendiği maçta iki çaylak oyuncunun James’in önünde süre alması aslında bu aslında bu hamlenin bir habercisi olarak görülebilirdi. Takımın iki numaralı running back’i Carlos Hyde 50 yard ve bir touchdown’lık bir performans gösterirken Bruce Ellington’da James’ten hatırı sayılır derecede rol çaldı. Oyuncunun takımdan ayrılması ile beraber takımın yedek punt koşucusu ise Perrish Cox oldu.

 

Yazan: Serhat Diker