Beşinci haftanın ilk maçı NFC North’un iddialı iki takımını karşı karşıya getirdi. Minnesota Vikings’e 42-10 ile üstünlük kuran  Grenn Bay Packers galibiyet serisini iki maça çıkarmış oldu. Kendi evi Lambeau Field’da savunma ve hücumda rakibine oyununu kabul ettiren Green Bay Packers’ta Aaron Rodgers üç çeyrek sahada kaldığı maçı üç touchdown ile tamamladı. Başarılı quaterback kariyerinin 200. touchdown pasına ulaştı.
Rodgers’ın ikinci dalyası ile ilgili konulan head koç McCarthy, ”Aaron ile gurur duyuyorum. Kariyerinde önemli bir noktaya ulaştı ki her hafta kendisinden yeni bir rekor kırmasını bekleyebiliriz.” diyerek oyuncusunu övdü.
Wide receiver Randall Cobb ise bu sezonki altıncı touchdown’ını yaparak bu alanda NFL’in zirvesine yerleşti 105 yard ile sezon averajının ortalama üç kat fazlasını koşan running back Eddie Lacy ise geceyi iki tauchdown ile tamamladı. Chicago Bears’tan takıma bu sene katılan yıldız savunma oyuncusu Julius Peppers 49 yardlık interception return touchdown’ı ile NFL’de yeni bir rekorun tek başına sahibi konumunda.
100+ sack performansına 10+ interception return touchdown’ı ekleyebilen ilk NFL oyuncusu olmayı başaran Julius Peppers endzone sevincini Lambeau Field’ın klasikleşen Lambeau Leap olarak adlandırılan ‘taraftar kucaklaşması’ ile şenlendirdi. Tribünlere doğru sıçrayışını tam yapamayan Peppers, “Aslında oraya ulaşmak bir hayli zor. O koşudan sonra oldukça yorulmuştu ve anca oraya çıkabildim” diye konuştu.“
Öte yandan Vikings’te Teddy Bridgewater’ın bilek sakatlığı sebebiyle dümene geçen quarterabck Chirstian Ponder’ın çabaları Minnesota Vikings’i oyunda tutmak için yeterli olmadı. Art arda iki oyunda attığı interception ve altı sack ile oyunda zor anlar yaşayan Ponder son çeyrek sayılarıyla takımını olası bir shutdown’dan kurtardı. Minnesota Koçu Mike Zimmer, ”Green Bay bizden daha iyiydi. Fizik güç olarak bizden üstün olan rakibimiz tüm gece işini daha iyi yapan taraftı.”  sözleriyle yenilgiyi özetlemeye çalıştı.

Minnesota Vikings haftaya Detroit Lions’ı ağırlarken Green Bay Packers güneye inerek Florida’da Miami Dolphins’in misafiri olacak.

 

Yazan: Emre Ceyhun Güner