Bu sene Chargers bir çoklarına göre ligin en iyi beş takımından birisi. Hiç değilse şimdilik. Bunun üzerine sağlıklı bir Ryan Mathews eklenince 32 takım arasında üçüncü olan koşu oyunumuzun da gelişeceğini düşünürsek her şey iyi gidiyor. Buradan nereye geleceğim diye soracak olursanız, yüksek hedefleri olan takımların bir numaralı draft seçeneğinin en önemli ikinci adayı olan bir takımla oynarken çok fazla efor sarf etmeden ve rahat galibiyetler almaları gerekir. Pazar günkü maç da aynen böyleydi. Rutin bir galibiyet.

Chargers maçı domine etmedi. Zamanı da, passing game dışında istatistikleri de domine etmedi. Sadece yapması gerekeni yaptı ve Jacksonville Jaguars maçını 33-14 kazandı. Maçtan önce akıllardaki en büyük soru ise Blake Bortles’ın performansıydı. Draft’ın üç numaralı seçim hakkı olan Bortles, hem zeki oynadı, hem isabetli pas attı hem de bacaklarını da iyi kullandı. Takımın geri kalanı, özellikle defansı vasat olsa da Bortles, Henne önderliğinde çöken takımı bir adım ileri taşımayı ilk maçtan başardı. Bu ligde başarılı olmaması için hiçbir neden yok. “Adam olacak çocuk” sözünün belki de en düzgün kullanıldığı yer burası olabilir.

Jags’i kendi yazarlarına bırakalım da biraz Chargers konuşalım. Şu anda pas oyunun ve defansın tadından yenmiyor. Olmayan koşu oyununu fazlaca kullanılan screen’lerle ve kısa paslarla dengeliyor, topu bütün oyuncular arasında dağıtıyoruz. Takımda kimse bencil oynamıyor. Şimdiden neredeyse bütün power ranking’lerde ilk beşin içinde bir Chargers var. “Quest for one” için büyük adımlar atarak her hafta daha çok gelişiyoruz. Rivers emekli olmadan bir yüzük takmak istiyor, bu çok açık. Şu ana kadar sezonun geride kalan ilk çeyreğinde MVP ödülü yarışını en önde götüren oyunculardan birisi. Jaguars maçında da attığı 400’e yakın pas yardı, %74lük isabet yüzdesi ve üç touchdo
wn pası ile gene eksikleri kapattı. Ayrıca bir franchise rekoru kırdı. 24 maç üst üste touchdown pası atarak bu alanda bir rekora imza attı. Ayrıca üç maçta üst üste %72 completion rate’i geçerek kendine ait rekoru egale etti.

Defansa gelecek olursak, en önemlisi bu sene bir defansın olması. Brandon Flowers ve Jason Verrett eklentileri ile ileri gelen bir secondary kuruldu, derinliği olan bir linebacker core ve diğerlerine kıyasla zayıf ama gününde olduğunda çok iyi iş çıkaran bir defansif çizgi ile süper bir performans sergileniyor. Koçların secondary’e olan güveni arttıkça da daha fazla oyuncu blitz yapıyor, hele ki Bortles gibi genç QB’ler böylece zor duruma düşebiliyor. Flowers ve Weddle’ın INT’leri ise sezonun takım adına ilk interception’ları olarak kitaplara geçti.

Special team’ler hakkında kısa bir şey söylemek lazım, Nick Novak şu an bütün kicker’lar arasında ligde lider. Fantasy football’da da iş yapıyor. Bu maçla beraber 101.kez Chargers formasıyla FG denemesi yapmış olan Novak, bunlarda süper bir yüzde yakalayarak takım rekoru kırdı. Ayrıca üst üste yapılan FG’lerde de geçen yıl Denver maçına kadar uzanan bir süreç var. Bunun rekoruna da oldukça yakın.

Maç hakkında konuşulacak pek bir şey olmadığı için bir bölüm analizi yaparak bu yazıyı yazmak istedim. Sonuç olarak 14 handikap verilen bir maçtan bahsediyoruz. Beşinci haftada rakip New York Jets. Müthiş defansif çizgilerine karşı bu sefer taşıma başına 2.5 yardı geçebilecek miyiz göreceğiz. Ne olursa olsun bence kazanılacak bir maç. Chargers sakatlıklarla boğuşurken bu güveni bize verdiği için de ayrıca şaşkınım, takımda uzun süre sonra iyi bir depth var. Bol koşulu haftalar sevgili okuyucular, dikkat edin aman Cam Newton’ın giyim tarzına özenmeyin. Haftaya görüşürüz.