Bu sezon kicker’larının başarısız performansı sebebiyle dili oldukça yanan Detroit Lions’ın yeni kicker’ı Matt Prater oldu. Kariyerinin son yedi yılını Denver Broncos’ta geçiren Prater, Lions ile bir yıllık sözleşme imzalarken, yıldız kicker’ın Jay Feeley ve Connor Barth gibi tecrübeli isimlerin katıldığı seçmeler sonucunda takıma katıldığı belirtildi.
2006 yılında Central Florida’an draft edilmemiş çaylak bir oyuncu olarak NFL kariyerine başlayan Matt Prater’ın ilk takımı da Detroit Lions idi. Prater, Detroit’te formayı Jason Hanson’a kaptırmış ardından kısa bir süre Atlanta Falcons forması giydikten sonra yıldızının parladığı Denver Broncos ile anlaşmıştı.
Bu sezon NFL’in madde kullanımı politikalarına aykırı davrandığı gerekçesiyle dört maçlık cezaya çarptırılan Matt Prater, geçtiğimiz hafta Brandon McManus’un başarılı performansı sebebiyle Denver Broncos tarafından takımdan kesilmişti. Yıldız oyuncunun cezası ise Salı günü sona ermişti.
Öte yandan Detroit Lions, Pazar günü Buffalo Bills’e 17 – 14 yenildiği karşılaşma sonrası kicker’ı Alex Henery ile yollarını ayırmıştı. Maçta üç field goal denemesinde de başarısız olan Henery, bitime 21 saniye kala kaçırdığı 50 yardlık field goal ile maçın kaderine etki etmişti.
Bu sezon beş field goal denemesinin sadece birinde isabet bulan Henery, iki hafta önce Nate Freese’nin transfer edilmişti. Çaylak Freese, Lions’ın ilk üç maçında forma giyerken yedi field goal denemesinin sadece üçünde isabet bulabilmişti.
Detroit Lions son iki kicker’ından 12’de dört field goal isabeti bulabilirken, 64 yard ile NFL tarihindeki en uzun field goal rekorunu elinde bulunduran Matt Prater geçtiğimiz sezon 26 field goal denemesinin sadece birini kaçırmıştı.

 

Yazan: Kaan Özaydın