Takımı her maçta galip gelsin, her sezon Super Bowl kovalasın, playoff’un daimi katılımcısı olsun diye sevmedik, orası ayrı ve en başta belirtmek lazım. Yine de şöyle düşününce, takım sezon açılışında Bills’e kaybetsin, iç sahada hiçbir karşılaşmasını kazanamasın, bay geçtiği haftadan sonra Green Bay’den 55 sayı yesin, madara olsun diye de sevmedik (yine de bunlar taraftarlığımızdan bir şey götürmeyecek orası da ayrı mevzu).

Chicago Bears’ı severken, George Stanley Halas’ı bir kenara koyarsak, Walter Payton’lar, Gale Sayers’lar, Butkus’lar, Urlacher’lar vesilesi ile sevdik. Farkında mısınız, saydığım şu adamların hiçbiri QB-WR değil, defans oyuncuları ve koşucular. İki sezondur Chicago Bears, kendinin tanımlandığı yöntem dahilinde top oynamıyor, doğrudur Lovie Smith döneminden bıkmıştık, takım müthiş bir defansa karşı hücumda çok vasattı, bu da belli bir noktaya kadar gitmeyi sağladı (2006 Super Bowl ve 2011 NFC Şampiyonluk Maçı), bundan fazlasını da göremedik. Fakat mevcut teknik kadro ve oyun anlayışı ile de playoff dahi görmemiz zor.

Chicago Bears, Green Bay Packers’a her zaman kaybedebilir, son yıllarda nadiren kazanıyor zaten, Packers bizi madara da edebilir ama bir karşılaşma daha ilk yarıda bitmez, bitmemeli. Jordy Nelson’ın Bears karşılaşmasındaki iki TD pası tutuşunu bir izleyin ey NFL severler, görenler de görmeyenlere bir anlatsın, nasıl bir oyuncu bu kadar boş kalıyor, defans oyuncuları nasıl akıl tutulması yaşıyor, ibret-i alem için bir bakınız lütfen.

Hadi tüm bunları geçtim, Chicago Bears, nasıl olur da hemen hemen hiçbir pası savunamaz, nasıl olur da geçen hafta dinlenmişken bu kadar hazırlıksız yakalanır, nasıl olur da Brandon Marshall’ın yüzünden düşen bin parça olur, nasıl olur da dört ve ikiler, dört ve birler hemen her pozisyonda oynanmasına rağmen başarı sağlanamaz? Nasıl olur? Var mıdır izahı?

İzaha Jay Cutler’dan başlamak pek mümkün değildir. Cutler, tıpkı Lovie Smith’in son senesindeki gibi korunamamaya başlarsa, hücumda sınırlarının dışında şeyler yapması kendisinden beklenirse, NFL’in en büyük kontratına sahip olduktan sonra o kontrata göre iş yapmazsa, sorumlu Cutler değildir. Takım yapısını kuran GM Phil Emery, takımı çalıştıran Marc Trestman’dır. Trestman, hücum koordinatörü olarak güzel iş yapabilirdi Bears takımında ancak head koç olarak değil! Packers maçı sonrası demecinde “şu anda çok iyi bir takım olduğumuz söylenemez” demesi boşuna, ortada takım gören var mı ki 2014 senesinde Bears’a bakınca?

NFL’de bir rekor gecesi oldu, başlama vuruşu return sayısı bakımından, Chicago Bears, rekor kırdı. İlginç bir durum daha var, NFL yapısına geçildiğinden beri 700 küsür maçta Bears, sadece üç defa 50 sayı üzeri yerken, son iki sezonda (Marc Trestman dönemi) bu sayı yine üç. Yeni Bears, hücum açısından heyecan sağlarken savunmada su kaçırdı bu sefer, bir türlü denge de sağlanamadı.

Sezon sonunda kara Pazartesi Bears’ı da vuracak gibi. Koç değişimleri muhakkak, GM de değişebilir, takımın bu kadar kötü performans sergilemesi mümkün değil, hücum kapasitemiz dahi vasatın altına düşmüşken, Trestman’ın çare üretmeden takımın başında devam edebilmesi de pek mümkün değil.

Bu sezon, draft kovalayacağımız, bolca kolej oyuncusu takip edeceğimiz bir sezona doğru evriliyor Bears açısından, taraftarlığın keyfini bir de bu mecrada yaşamak lazım.

Haftaya Vikings karşılaşmasından sonra görüşmek üzere.