Houston Texans’ın 2014 NFL Draftı’nın ilk sırasından seçtiği ettiği çaylak savunma oyuncusu Jadeveon Clowney’nin istatistikleri şu şekilde; dört maç, yedi tackle, sıfır sack, iki diz ameliyatı ve sezonu 13.haftanın ardından kapatma.
Bu sezon Clowney için işler hiç de beklediği gibi gitmedi. Clowney için henüz her şey bitmiş değil, ama ilk sezonunun korkunç geçtiği bir gerçek…
15 yılda bir gelecek türden bir yetenek olduğu düşünülen Clowney’nin bu sezonki performansının gerekçesi olarak sakatlıklar gösterilebilir. Clowney, hazırlık kampından hemen önce fıtık ameliyatı geçirmişti. Sezonun Texans için açılış maçında da dizinden sakatlandı ve ameliyat oldu. Clowney’in dizi hiç iyileşmedi ve Texans, Perşembe günü Clowney’i sezon sonuna kadar sakatlar listesine yerleştirdiğini açıkladı çünkü şansız OLB bir diz ameliyatı daha geçirecek.
Texans, Clowney’nin tam olarak nasıl bir diz amliyatı geçireceğini açıklamadı ama ameliyattan sonra dinleneceği bir kaç hafta ile offseason programından önce iyileşmiş olacak.
Takımın Twitter’ından yapılan açıklamaya göre Texans Koçu Bill O’Brien, Clowney için “Bu adam bir futbolcu ve futbol oynamak istiyor, iyi olmak istiyor ve şu anda hayal kırıklığına uğramış durumda” dedi.
Clowney, South Carolina’da geçirdiği son sezonunda saha içinde gösterdiği (göstermediği) çaba nedeniyle eleştirilere maruz kalmıştı ve geçirdiği sakatlıklar gündeme oturmuştu. Şimdi ise bu sakatlıklar daha çok konuşulacak çünkü Clowney, sakatlıkları nedeniyle çaylak sezonunun %75’ini kaçırdı.
İşler Clowney’in kontrolünden çıkmış durumda ve sonuç olarak Houston Texans taraftarları için J.J. Watt ve Clowney’i diğer takımların hücumlarını dağıtırken izleme hayali bir başka sezona kalmış durumda.
Umarız Clowney kolejde izlemeye alıştığımız şekilde sahalara döner.

 

Yazan: Nazlı Hilal Kaya