Dallas Cowboys’un sahibi Jerry Jones, NFL MVP oylaması için oy veremiyor fakat bir hakkı olsaydı, büyük ihtimalle oyunu, Tony Romo’dan yana kullanırdı. Romo’nun geçen hafta oynanan ve Cowboys’un Colts’u 42-7 mağlup ettiği maçta, ortaya koyduğu neredeyse kusursuz performansın ardından konuşan Jones, Romo’nun kendisi için bu sezonun NFL MVP’si olduğunu söyledi.
Cowboys’un medyatik patronu, “Bana göre kesinlikle Romo, MVP olmalı.” diyerek oldukça iddialı açıklamalarda bulundu.
Aslında Jones’un açıklamaları oldukça enteresandı çünkü Cowboys’un tek MVP adayı Romo değil. Başarılı RB DeMarco Murray’de gösterdiği performansla bu sezon ki MVP adaylarından. Elbette Jones, Murray’i de seviyor fakat Romo’nun ondan daha güçlü bir MVP adayı olduğunu düşünüyor.
 “Murray hala iddiasını koruyor fakat bu sezon Tony muhteşem bir quarterback performansı sergiledi.” diyerek Romo’ya destek olan Jones, sözlerini şu sözlerle sürdürdü: “O olmadan bu takım olamazdık ve şuanda muhtemelen ligin en iyi dört, beş takımından biriyiz. Bu oylama için önemli bir kriter.” –
Romo, Colts karşısında, 20 pasında 18 isabet bulurken, bu paslardan dört touchdown pası atmıştı ve toplamda 218 yard mesafeye ulaşmayı başardı. Bu mükemmel performansın ardından, Cowboys wide receiver’ı Dez Bryant’ta Jones’un dediklerini tekrarlamış ve Romo’nun NFL MVP’si olması gerektiğini söylemişti.
Maç sonu açıklamalarda bulunan Bryant: “ Kesinlikle o olmalı! O, MVP.” dedi ve açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü:  “Şu performansa bakın. Onlara, Aralık ayında cehennemi tattırdı. Kekin üstündeki krema. Ödülü ona verin. İnanılmaz bir işler yapıyor.”
Romo, pas tamamlama yüzdesi ve pas başına takımına kazandırdığı yard istatistiklerinde NFL lideri konumunda, fakat bu istatistiklere ve geçirdiği mükemmel Aralık ayına rağmen, Aaron Rodgers ve Tom Brady gibi bütün sezonu MVP favorisi olarak geçirmiş iki adamı aşarak bu ödülü kazanması oldukça zor gözüküyor.

Yazan: Barbaros Ataer