Keşke Devin Hester o topu tutabilseydi. Keşke Julio Jones o topu düşürmeseydi. Keşke Mike Smith bu kadar yılın ardından böyle amatörce hatalar yapmasaydı. Keşke bu kadar fazla keşke demek zorunda kalmasıydık…

Bütün takım kazanmamaya niyetliyiz sanki. Uğraşan adamlara yazık oluyor. Bunca tecrübeli adam varken takımda, gerçekten yazık. Futbola adanmış bir hayat adeta Mike Smith’inki. Baltimore gibi kurulduğu yıllardan bu yana sert defans bir takımda defansif koordinatörlük yapmış bir kişi. Böyle bir hata yapması kabul edilemez. Hele ki iki sezon önce NFC Finali oynadıktan sonra sadece sekiz maç kazanmış bir takım varsa emrinizde. Eğer o timeout zamansızca alınmasaydı Cleveland Browns’a hatırı sayılır şekilde az bir süre kalacaktı ki başarısız sayılabilecek bir oyun kurucu olan Brian Hoyer ile o maçı çevirmek imkansız olacaktı belki de. Brian Hoyer’ın kötü oynayışının kanıtı da bizim kötü secondary’mize üç interception atmasıydı adeta.

Gelelim o üç interception’ı yapan adamlara. Josh Gordon’ın cezası kalktı evet, zorlanacakları belliydi zira 30 saniye kala 30-40 yardlık oyunlara izin vermek cezasız kalmamalı ki o uzun oyunda üç pass rusher vardı sadece defesive back sayısı attırılmak için yapılmıştı bu.

Tabi kötü olan tek şey secondary’de değildi. Yediğimiz iki koşu touchdown’ında defans adeta rakibe dokunamadı. Yiğidi öldür hakkını yeme demişler ama Crowell gibi bir oyuncunun başka takım defanslarına karşı bu oyunları sergilemesine ben şans vermiyorum. Koşularda en büyük sıkıntı ise gerçek bir pass rusher’ımızın olmaması. John Abraham gitti gideli takıma böyle bir oyuncu gelmiş değil. Abraham’ın yerine gelen Tyson Jackson beklenenini verebilecek kişi değilmiş, bu sezondan bunu öğrendik.

Sorsalar ki takımda güvendiğin üç kişi kim diye, Matt Ryan, Julio Jones, Roddy White üçlüsü çıkar direk ağzımdan. İnanılmaz bir ofansif güç olması gerekirken, Jones ve White’ın drop pass yapmaları gerçekten hayal kırıklığı. Devin Hester ise bir TD pasını düşürdü. Hester’ın dengesizliği de bizdeki güveni kırıyor. Bakıyorsunuz inanılmaz toplar tutarken bir bakıyorsunuz sayı paslarını düşürüyor.

Rotasyona gidilmesi gereken en büyük mevkii ise koşucu mevkii. Bu iş Steven Jackson ile olmayacak. Ne kadar tecrübeli, güçlü bir oyuncu olduğunu biliyoruz ve tabii ki iyi maçlar geçirecek zira bize istikrar lazım. Devonta Freeman’a bu şans verilebilir.

O-Line’ımız ise zorunlu rotasyona giden bir mevkii çoğu sakat oyuncuların. Sakat oyuncuları bile yeteri kadar iyi olmadıkları hakkında eleştirirken bu O-Line bizi götürmez. Her maç hit alıyor Matt Ryan ama O-Line tarafından bize vurulan en büyük darbe koşu oyunlarımıza. İki senedir Şahinler hiç 100 yardlık koşu istatistiği yakalayamadı. En son Michael Turner ile Dallas karşısında 102 yardlık bir istatistik görmüştük.

Sezon sonunda köklü değişikliklere ihtiyacı var. Bu haftadan sonra Mike Smith hakkında kararsız kaldım açıkçası. Yaptığı bu hata bize beklide playoff’a bedel oldu. Güzel bir ivme yakalamıştı takım ve bunun bozulmasına sebep oldu. Koordinatörler deseniz, gerçekten yeterli olduklarını düşünmüyorum hele ki ofansıf… Yersiz, gereksiz başarısız koşu oyunları balta vuruyor takımın geleceğine.

GM’mizin bu sene çok çok dikkatli bir şekilde oyuncu ayıklayarak takıma nokta atışı yapması gerekiyor. Yoksa takımın yol, yol değil…