Indianapolis Colts’un geçtiğimiz sezonun ortasında Cleveland Browns’tan büyük ümitlerle transfer ettiği Trent Richardson konusunda yaşadıkları hayal kırıklıklarına bir yenisi daha eklendi. Colts, yıldız running back’i AFC Finali için Patriots ile New England’da oynayacakları maça götürmedi.
Richardson’ın takım ile birlikte New England’a gitmemesinin sebebi, kişisel sebepler olarak gösterilken, Colts, daha fazla bilgi vermekten kaçındı.
Böylece 2012 NFL Draftı’nda Andrew Luck ve Robert Griffin III’nin ardından üçüncü sıradan seçilen T-Rich’in 16 aylık Colts macerasında hayal kırıklıklarıyla dolu yeni bir sayfa daha eklenmiş oldu.
Indianapolis Colts, 11 Ocak’ta Denver Broncos’a karşı oynadığı playoff maçında da Trent Richardson’ı sağlıklı olmasına rağmen oynatmamıştı. Maç boyunca yıldız oyuncunun Colts sideline’ında kahve içerken görülmüştü.

Richardson ise Denver maçınadn sonra, “Böyle bir şey asla bir daha olmayacak. Bugün bu dediğimi bir kenara yazabilirsiniz çünkü bir daha olmayacak.” diye konuşmuştu ancak görünen o ki işler daha kötüye gitmiş durumda.
Indianapolis Colts, Trent Richardson’ı Cleveland Browns’tan ilk tur seçim hakkı karşılığında kadrosuna katmıştı. Richardson önce 2013 sezonunun sonunda ilk 11’deki yerini Donald Brown’a kaybetmişti. Bu sezon formasını geri alan yıldız oyuncu 16.haftada yerini Daniel “Boom” Herron’a kaybetmiş ve 4 Ocak’ta Cincinnati Bengals’a karşı oynanan Wild Card maçınad takımın üçüncü running back’i olmuştu. Richardson o maçta sadece bir snap oynamıştı.
NCAA’de Alabama formasıyla oldukça başarılı performanslar ortaya koyan Richardson, Cleveland Browns’taki çaylak sezonunda ise 1,000 yard üstü koşarak oldukça umut vermişti ancak Indianapolis Colts’a geldiğinden beri 29 maçta 977 yard koşabilen oyuncu halen bir maçta 100 yard barajını geçebilmiş değil.

 

Yazan: Kaan Özaydın