Eşcinsel olduğunu açıkça söyleyen ilk NFL oyuncusu Michael Sam, bu sene ilk defa düzenlenecek olan veteran combine’ında yer alabilmek için lig organizatörlerinden davetiye bekliyor.
Arizona’da 22 Mart tarihinde ilk defa düzenlenecek olan, NFL’ de oynamış ve henüz emekliye ayrılmamış olan eski oyuncuların izleneceği bu combine’da yaklaşık 100 oyuncuya davetiye gönderilecek. İşte geçen senenin en medyatik oyuncusu Michael Sam’de NFL’de bir şans daha bulabilmek için bu davetiyeyi alıp kendini göstermek istiyor.
Söz konusu davetiye gelmediği Michael Sam, takdirde CFL’den Montreal Alouettes takımından aldığı bir yıllık teklifi kabul edip Kanada liginde şansını devam ettirmeye çalışacak.

Kanada liginde oynayan bir daha NFL’de oynama şansı az diye oluşan bir kanı mevcut. Ancak Cameron Wake, Brandon Browner, Doug Flutie, Joe Theismann ve Warren Moon gibi Kanada liginden geldikten sonra NFL’de yıldız olan oyuncuları unutmamamız lazım.
2014 NFL Draftı’nın yedinci turunda St.Louis tarafından seçilen ancak defansif anlamda birçok yıldızı barındıran kadroda kendine 53 kişi arasında yer bulamayan Sam, sezon ortasında Dallas’a geçmiş ve takımın ancak antrenman kadrosunda yer alabilmişti. DeMarcus Ware’ın sakatlıktan dönmesiyle Sam yine takımdan kesilmişti.
Eşcinsel olduğunu açıkladıktan sonra NFL’in en popüler oyuncularından biri haline gelen Michael Sam, bakalım bu sefer istediğini elde edebilecek mi…
Yazan: Haluk Onaran