Running back Frank Gore ve wide reciever Andre Johnson resmi olarak Indianapolis Colts ile sözleşme imzaladı. İki anlaşma da üçer yıllık. NFL.com yazarı Lance Zierlein’a göre iki veteran oyuncunun aynı takımda oynamak istediği zaten bilinen bir gerçekti.
Gore, kariyerinin ilk 10 yılını San Francisco 49ers ile geçirdikten sonra bu sezon sonunda serbest kalmıştı. Kariyeri boyunca iki sezon dışında her sezon 1,000 yard koşu barajını geçen başarılı oyuncu, 2014 sezonunda ise toplamda 1,106 yard koşmuştu.
Aslında Gore, neredeyse Philadelphia Eagles’a imza atamak üzereydi ancak son anda fikrini değiştirdi. Fox Sports’tan Mike Garafolo’nun verdiği bilgiye göre Gore, yakın arkadaşlarına Chip Kelly’nin koşuculara çok yük binen sistemi hakkında endişeleri olduğu ve yine Eagles’ın offseason hamleleri hakkında endişe duyduğu için kararından vazgeçtiğini söylemiş. Gore’un Colts ile imzaladığı kontrat, Eagles’ın önerdiği kontratla birbirine çok yakın. 3 yıllık sözleşme 12 milyon dolar değerinde ve 7,5 milyon dolar garanti ücret içeriyor.
33 yaşındaki yıldız reciever Johnson ise bu sezon sonunda Houston Texans tarafından serbest bırakılmasının hemen ardından Pazartesi günü Colts ile görüşmüştü. Zierlein’a göre Johnson, Miami Üniversitesinden takım arkadaşı Gore ile bu dönemde temas halindeydi ve ikili Colts’ta birlikte oynamaya karar verdi.
Johnson’ın imzaladığı sözleşme ise üç yıllık ve 21 milyon $ değerinde.

 

Yazan: Görkem Şahinoğlu