Matt Schaub yepyeni bir başlangıç için hazır durumda. Baltimore Ravens, tecbüreli oyuncu ile bir yıllık sözleşmenin imzalandığı duyruldu. Bunun dışında ulaşılan bilgilere göre anlaşma üç milyon dolar değerinde.
Schaub, bir yıl önce, Oakland Raiders yönetimi tarafından, uzun vadeli planlamalarla, bir starter olarak düşünülmüştü. Tüm bu planlamaya rağmen bu sezon Baltimore’da Joe Flacco’nun yedeği olarak çok daha anlamlı bir role sahip olacak.
Flacco, NFL kariyerinde adeta Iron man gibi davranıyor. 2008’de lige adım attığı günden bu yana tüm maçlara starter olarak katılmayı başardı. Schaub, önümüzdeki sezon, Keith Wenning ve Bryn Renner ile birlikte adeta bir çeşit veteran sigorta poliçesi olacak.
Baltimore Sun’ın haberine göre Ravens, Schaub’un transferindeki tek takım değildi ve Falcons, Titans, Cowboys gibi takımları bu yarışta geride bıraktı.
33 yaşında ki Shaub, Texans’ta geçirdiği birkaç yılı çöpe atmış ve kariyerinin en iyi noktasını kaçırmış olabilir fakat  bu Ravens için kendini daha çok zorlayacağı ve performansının en yüksek noktasına ulaşacağı anlamına da gelebilir.

 

Yazan: Barbaros Ataer