Bildiğiniz üzere New England Patriots’ın yıldız quarter back’i Tom Brady’nin adı geçtiğimiz sezon playoff’larda yaşanan “inik top” skandalına karışmış ve bu nedenle NFL yönetimi tarafından Super Bowl MVP’si quarterback’e dört maçlık ceza verilmişti. Sezonun ilk dört maçında Brady’nin yerini doldurması beklenen genç quarterback Jimmy Garoppolo ise preseason’ın açılış karşılaşmasında hiç de olumlu sinyaller vermedi.
Patriots’ın Green Bay Packers’a 22-11 ile kaybettiği maçta takımın as quarterback’i olarak sahaya çıkan Garoppolo, takımı end-zone’a taşımakta büyük sıkıntı yaşarken karşılaşma boyunca sadece 5.3 yardlık pas ortalamasıyla oynadı. Bunun yanı sıra genç quarterback tam yedi sack yedi.
Garoppolo karşılaşma sonrası verdiği demeçte “Önümde gitmem gereken uzun bir yol var.” derken “Packers’a karşı kaydettiğimiz 11 sayının hiç de yeterli olduğuna inanmıyorum.” ifadelerini kullandı.
Şunu da belirtmek gerekir ki Garoppolo, karşılaşma boyunca Patriots’ın depth chart’ında oldukça aşağılarda kalan bir ofansif line ekibinin koruması arkasında oynadı ve wide receiver Josh Boyce’tan da oldukça az katkı aldı. Garoppolo karşılaşma boyunca sekiz kez Boyce’u hedefledi ancak bu sekiz pas denemesinin sadece ikisinde receiver’ı bulabildi ve bu iki pas oyunu toplamda yalnızca 19 yarddı.
Garoppolo, dokuz oyunda sahada kalırken, bunlardan birinde Jonas Gray’in 55 yardlık touchdown’, birinde 56 yardlık alan golü, dördünde punt, ikisinde başarısız dördüncü hak denemesi, birinde de interception geldi.

Patriots taraftarı ise maç sonrasında bardağın dolu tarafına bakarak, Garoppolo’nun Boyce’a bakmadığı süreçte attığı 21’de 18 isabetle 140 yardlık istatistiklere odaklanmaya çalıştı. Genç quarterback maçı 30’da 20 pas isabeti 159 yard ve bir interception ile tamamladı. Bu rakamlarla ile de Brady’nin yokluğunda daha yapması gereken çok şey olduğunu gösterdi.
Yazan: And Kaan Yılmaz