En büyük iki yıldızı Dez Bryant ve Tony Romo’dan yoksun olan Dallas Cowboys, Julio Jones’un ve Devonta Freeman’ın yıldızlaştığı Atlanta Falcons’a 39-28 mağlup oldu.
Maça Romo’nun yerine Brandon Weeden ile çıkan Cowboys’da Weeden, ilk dokuz pasında isabet buldu ve Cowboys 14-0 öne geçti. Ancak Falcons koçu Dan Quinn’in “Bir yumruk yedik ve cevap vermemiz gerekiyordu. Geri gelmek için çılgınca çabaladık” şeklinde açıkladığı geri dönüşte Matt Ryan, verdiği iki touchdown pası ile galibiyetin mimarlarından oldu.
Falcons’ta, sakatlanan çaylak running back Tevin Coleman yerine forma giyen Devonta Freeman, 141 yard koşarak üç touchdown’a imza attı. Bu sezonki üçüncü maçında da 100 yard barajını aşan Julio Jones ise maçı 164 yard ve iki touchdown ile bitirerek, ligin en iyi receiver’larından biri olduğunu bir kez daha gösterdi.
İkinci çeyrekte verdiği pası Falcons savunmasında kalan ve böylece Falcons’a geri dönüşünde ilk ivmeyi veren Cowboys oyun kurucusu Weeden, maçtan sonra “Pek çok şeyi iyi yaptık ancak ikinci yarıda değil” şeklinde konuştu.
Bu galibiyetle Falcons, 3-0’a yükselen takımlar arasında yerini aldı ve koç Quinn, Falcons tarihinde, kariyerine 3-0 ile başlayan ikinci koç oldu.
Altı maçlık galibiyet serisi sona eren Dallas Cowboys ise ilk yenilgisini alarak 2-1’e geriledi.

 

Yazan: Giray Alptuna