2015 sezonunun ikinci haftası herhalde NFL tarihinin en çılgın haftası olarak anımsanacak. Bunu söylememize neden, ne Philadelphia Eagles’ın tüm maç boyunca sadece yedi yard koşması, ne de Chicago Bears’ın 96 yıllık tarihinde ilk defa sahasında bu kadar sayı yemesi. Peki, nedir bu haftanın en çılgın olayı derseniz…
Evet, NFL tarihinde ilk defa Oakland Raiders, Washington Redskins, Cleveland Browns, Jacksonville Jaguars ve Tampa Bay Buccaneers, hepsi birden aynı hafta da maçlarını kazandılar.
Jaguars’ın da 1995 yılında aralarına katılmasıyla tam 17 sezon (1995, 1999-2014) birlikte mücadele ettikleri ligde ilk defa böyle müşterek bir başarıya imza attılar.
Beş takımın aynı anda kazanmasının ne kadar çarpıcı bir olay olduğunu anlayabilmek için, bir de şu açıdan bakmamız gerek… Raiders, Jaguars ve Browns  üçlüsü en son beş yıl önce aynı hafta maçlarını kazanmışlar, Raiders, Bucs, Jaguars ve Browns dörtlüsü  ise en son sekiz yıl önce aynı hafta maçlarını kazanmışlardı.
Bu istatistiklerden yola çıkarsak herhalde 2020 yılına kadar beklememiz gerekecek, böyle bir sonucun karşımıza çıkması için.
Her ne kadar Raiders ve Redskins  üçer kez, Bucs ise bir kez Super Bowl’u kazanmasına rağmen, son senelerde en zayıf halka olarak gözüken bu beş takımın bu başarısı lige ayrı bir heyecan ve zevk getireceğine de hiç şüphe yok. Onun için NFL izlemenizi önemle tavsiye ederim…

 

Yazan: Haluk Onaran