Cincinnati Bengals’ın Paul Brown Stadyumu’nun üst taraflarında seyirciler arasında göze çarpan bir yazıdaki ifade oldukça çarpıcıydı: ”New Andy” Evet, aslında bu yazı çok şeyi açıklıyordu…
Sezona yeni bir ruh ve heyecanla başlayan kızıl saçlı QB Andy Dalton ,başarılı oyunuyla takımını bu sene taşımaya devam ediyor ve Bengals yoluna namağlup devam ediyor.
Son dört senede yaşanan playoff başarısızlıkları bu sene yenilenmiş Andy Dalton ile son bulacak ve arzulanan hedefe ulaşılacakmış gibi gözüküyor.
Hafta sonu oynanan Seattle Seahawks maçında 17 sayı geride iken Andy Dalton gösterdiği azim ve mücadele takımını ateşlemiş ve uzatmalarda Seahawks’u 27-24 yenerek Bengals’i galibiyete taşımıştı.
Maçın bitmesine üç buçuk dakika kala beş yarddan koşup endzone’a atlayarak takımına TD kazandıran Andy, bu galibiyetle Cincinnati’yi 5-0 durumuna getirerek tüm rakiplerine de gözdağı vermiş oldu…
Cincinnati Bengals şuanda sürpriz bir şekilde Green Bay Packers, Atlanta Falcons, New England Patriots, Denver Broncos ve Carolina Panthers ile birlikte mağlubiyetsiz bir şekilde ligin zirvesinde yer alıyor.

 

Yazan: Haluk Onaran