Geçen sezonun iki New England Patriots Indianapolis Colts maçında da Patriots koşu oyunu ile rahat galibiyetler almıştı. İlkinde Jonas Gray, playoff’ta ise LaGarrette Blount, Brady’ye fazla iş bırakmadan maçları götürmüştü…

Ancak playoff maçı sonrası kopan inik top skandalı, arkasından gelen klasik Patriots ayak oyunları ve NFL Başkanı Roger Goodell’in verdiği dört maçlık cezanın New York’taki bir mahkemenin Patriots takımının sahibi ile is çeviren hakimi tarafından ertelenmesiyle bu haftaki Colts – Patriots maci tam bir drama dizisinin sezon finali haline geldi.

10 ay önce başlayan dizinin finalinde; kötü çocuk, tırnaklarıyla NFL’in tepesine tırmanmış, altıncı turda draft edilmesine rağmen adını altın harflerle dünyanın en pahalı spor liginin tepesine yazdırmış, kariyerinin son dönemecine girmiş, Tom Brady… Bir çok iyi(!) karaktere karşı savaşacak ve hemen hemen herkes Brady’nin bu savaştan büyük bir zaferle ayrılacağını tahmin ediyor.

Terazinin obur kefesinde ise…

– Stanford mezunu, Houston Oilers’ın eski quaretrback’i Oliver Luck’in oğlu, Frankfurt’ta, Londra’da, Houston’da kalburüstü bir ailenin çocuğu olarak büyümüş, draft’ta ilk sıradan seçilmiş Andrew Luck.

– Tom Brady’ye dört maç ceza veren ancak verdiği ceza mahkeme tarafından kaldırılan, NFL’in patronu Roger Goodell. Bu ikisinin mahkemede iki metre arayla oturdukları ancak bir kez bile göz göze gelmedikleri düşünülürse aradaki husumetin boyutlarına dikkat çekebilir…

– Geçen sene 45-7 yenilmelerini kötü defansa değil de gizlice havası indirilen toplarla hücum eden Patriots takımına bağlayan Indianapolis Colts takımı ve taraftarları…

– Son olarak ise Patriots’ın her beş senede bir skandallarla, ayak oyunlarıyla anılmasından bıkmış New England Patriots taraftarı olmayan bütün NFL seyircileri…

Bunun bilincinde olan Brady ve Belichick ikilisinin bu hafta Colts’u yenmekle kalmayıp rüştlerini ispat etmek için NFL tarihinin en farklı galibiyetini almaya uğraşacakları düşünülüyor. Brady, bu haftaki radyo konuşmasında bunun ipuçlarını verirken, topa her dokunduğumuzda sayı almak için ne gerekiyorsa yapacağız dedi.

Brady ve hocası Belichick, Amerikan sporlarında hiç görülmeyen radikal yaklaşımlarıyla ilgi çekiyorlar. İkisi de durmaksızın dünyaya birşey kanıtlama derdinde gibiler, altı yaşında elinden oyuncağı alınmış çocuklar gibi, sadece oyuncaklarını geri almakla kalmayıp kum havuzunu dağıtıp dışarı çıkmaları yıllardır yaptıkları ve artık ustası haline geldikleri bir tarz onlar için. 2007’deki Spygate suçlamaları ve cezası sonrasında da 18 maç üst üste kazanmış ve Super Bowl’a gitmişlerdi. O sezon her maçta büyük farklar yakalamalarına rağmen Belichick sakatlanma risklerini de göz ardı ederek yedekleri maça sokmadan bazı maçları 20-30 hatta 40 sayı farklarla kazanmışlardı.

Bu sene de aynısı oluyor, şuana kadar oynanan dört maçın dördünü de kazandılar. Brady, 11 touchdown pasına karşı hiç interceptıon atmadı ve mesela üçüncü haftada Jaguarsa karşı 55-17 öndeyken ve maçın son üç dakikasına girilmişken bile touchdown pasları atmakla meşguldü. Normal bir NFL takımı bu kadar öndeyken ikinci hatta üçüncü takımı oyuna sokar ve zamanın dolmasını bekler. Brady, o gün 80 topun 78’inde oynadı, sadece son iki topta dizini yere koymak için yedek quarterback Garappolo oyuna girdi ve maçı bitirdi. Maç sonrası ve hafta içi röportajlarında da bunların ısınma maçı olduğu soylendi durdu, koç tarafından. Neye karşı ısınılıyor sorusuna ise cevap hiç gelmedi. Diğer takımlar playoff’a ısınırken Brady ve Belichick, Indianapolis maçına ısınıyorlardı, şişik, inik, patlak veya hangi topu verirseniz verin size kimin daha iyi olacağını göstereceğiz manasında konuşmalar yapıldı bütün hafta Patriots cephesinden. Artık asıl maç geldi ve bakalım istedikleri patlama olacak mi?

32 takımlı NFL’in en kötü dördüncü defansı olan Colts’un Brady’e karşı bir şansı yok gibi gözüküyor, iki haftadır oynayamayan Andrew Luck’ın oynaması belki bir nebze topu kendi ellerinde tutmalarına yardımcı olup Patriots’ın oyunda kalma suresini azaltabilir. Şuan Brady ve Belichick’in sinsi tarihe geçme planlarını durdurabilecek tek kişi kısa paslarla oyunu uzatacak bir Andrew Luck olabilir, o da bir ihtimal.

NFL tarihinde bugüne kadar ki en skorlu mac, 1966’da oynanmış olan Redskins – Giants maçı, o da 72-41 Redskins üstünlüğü ile bitmiş.

En farklı galibiyet 1940’da oynanan Bears’ın 73-0 üstünlüğü ile biten Chicago – Washington maçı.

Yakın tarihte ise 2012’deki Seahawks – Cardinals maçı (58-0) ve 2009’daki Patriots – Titans maçı (59-0) akla geliyor.

Bakalım, Patriots 2007’deki gibi 18 maç üst üste kazanıp Super Bowl’a gidecek mi? Kimilerine göre NFL tarihinde sadece Miami Dolphins tarafından gerçekleştirilmiş mükemmel sezon (19-0) bu sene Patriots tarafından tekrarlanacak… 38 yaşındaki bir QB için fazla iyimser bir öngörü olmasına rağmen bekleyip görelim…