Vikings galibiyetinden sonra okul yoğunluğu yüzünden yazı yazma şansım olmadı, aslında iyi de oldu. Norv ve Adrian Peterson takımı dağıttı, aynı zamanda da takımda sağlıklı kaliteli başlangıç oyuncusu kalmadı. Tabii vaziyet böyleyken Browns karşısına çıkılıp gene aynı sakatlık şansı devam edince maçın sonunu oynayabilecek durumda iki WR (Stevie Johnson ve Malcom Floyd sakatlandı), iki CB (Jason Verrett, Craig Mager ve Brandon Flowers oynamadı), beş OL oyuncusuyla (King Dunlap, Orlando Franklin, Watt oynamadı, DJ Fluker adam olmadığı için sakat oynadı) bitirdik. En kötüsü, bu oyuncuların neredeyse hiçbiri şu anda antrenmanlara çıkmıyor, yani Pazartesi günü Pittsburgh Steelers’a karşı oynamaları zor. Şöyle söyleyeyim, Browns maçında bütün inactive listesi sakatlarla doldu, hatta taştı ve Verrett aktif olmasına rağmen forma giymedi. Uzun lafın kısası, durumlar sakat.

Browns karşısında galibiyet alındı, .500 seviyesine geri gelindi, takım içerde namağlup ama genede bütün taraftarlarda sanki maçı farklı kaybetmişiz havası var. Sakatlıklar ve takımın gelecek için umut vermemesi bunun bir nedeni ama sanki koç Mike McCoy bütün takımın ve taraftarların güvenini yitirmiş gibi. Öyle olmasa da, Frank Riech yönetimindeki ofans ligin en sıkıcı oyununu oynuyor. Birinci denemede draw oyunuyla negatif veya sıfır yardlık koşu, ikinci denemede Rivers’dan kısa pas, üçüncü denemede Allah ne verdiyse gibi bir durum var. Yaratıcı oyunlar, yeni şeyler deneyen, risk alan bir takım sahada yok ne yazık ki. Bunun en büyük nedeni de açıkçası koçlar. Sadece taraftarın değil, onların da ellerinde kalan oyuncu grubuna güveni yok gibi.

Durum ne olursa olsun, takımın iki mağlubiyetinden birisi 4-0’lık Cincinnati deplasmanı, diğeri ligin bana göre en underrated takımlarından Vikings deplasmanı. Tabi galibiyetlerinde Lions ve Browns’a (herhangi bir açıklamaya gerek yok) karşı olması insanı üzüyor. Ama işin bu yanlarını düşünmemek lazım, o zaman Chargers bu sene 2-14 bitirecek bile dersiniz, ve size inanırım…

Bu hafta rakip yasaklı madde hastalarının maçına sahne olacak olan Steelers. LeVeon Bell (Marijuana’dan iki maç), Martavis Bryant (yasaklı maddeden dört maç) ve bizim tarafta da Antonio Gates (yasaklı maddeden dört maç). Son iki isim sezona bu Pazartesi başlıyorlar. LeVeon Bell ise geri döndüğü son iki haftada rakiplerini uçurdu. Koşuya karşı tepki veremeyen, verse de adamı yere indirme kapasitesi olmayan (Manti Te’o sana ve geçen maç kaçırdığın 10 tackle’a bakıyorum) Chargers takımına karşı oynadığını düşünürsek…Bell’i fanstasy’de oynatın.

İlginç bilgiler kuşağında takımın durumundan sıkıldığım için ilginç bilgileri sizinle paylaşıyorum. Chargers’ın maçlarının sırasını ayarlayan kişi geleceği görebilen bir OCD hastası. Buyrunuz:

1. Hafta = Chargers (0-0) vs Lions (0-0)
2. Hafta = Chargers (1-0) @ Bengals (1-0)
3. Hafta = Chargers (1-1) @ Vikings (1-1)
4. Hafta = Chargers (1-2) vs Browns (1-2)
5. Hafta = Chargers (2-2) vs Steelers (2-2)

Ancak anladığım kadarıyla geleceği görme yetisi burada bitiyor çünkü devam etmesi için bu hafta Chargers’ın iki maç kazanması, Packers’ın iki maç kaybetmesi lazım. Bilmiyorum, belki kurallar değişiyordur?

Bir de Philip Rivers bu sezon ikinci kez “NFL Air Player of the Week” ödülünü kazandı. Tabi Tom Brady yokken böyle evde yalnız bırakılan gençler gibi pizza söylemek, arkadaş çağırmak, tuvaletin kapısını açık bırakmak, ödül kazanmak falan lazım. Haftaya Gronk’a üç tane TD pası attığında böyle bir ödülü kazanmak biraz zor olacak çünkü.

Chargers bu sezon ilk kez primetime’da bir maç oynuyor. Yani herkesi Pazartesi’yi Salı’ya bağlayan gece 3:30’da Fox Sports ekranlarına bekliyoruz. Benim gibi internetten link kovalama, varsa NFL Game Pass ile uğraşmak falan gerekmiyor. Kumandayı alıp kanalı giriyoruz. Chargers taraftarları için kafayı yemek (tercihen Vick “köpeklerin nerde?” bağırışları arasında Melvin Ingram’ın kaçırdığı sack ve Manti Teo’nun ıskaladığı tackle sonrası üç ve uzunda gerekli yardı alması sonucu) hiç bu kadar kolay olmamıştı!

Maça az bir süre kala sadece Eric Weddle ve Philip Rivers’ın oynayacağını biliyoruz. Şu an için onların dışındaki herkes sakatlık raporunda bulunuyor gibi. Az önce gerçekten kendi kendime “Acaba bu hafta offensive line’da hangi beş farklı kişi oynayacak?” diye bir soru sordum, sonra da bunu “Aman boşver practice squad’dan hangi WR’ı takıma alırlar ki?” sorusuyla pekiştirdim. Yazıyı da “Bye haftasına ne kadar kaldı ya?” sorusuyla bitiriyorum, herkese iyi haftasonları, gelecek hafta görüşmek üzere.

P.S. Cevap 10. Hafta, o zamana kadar İkinci Dünya Savaşı askeri hastanesi kıvamındayız…