NFL’de bu haftanın en çılgın oyun denemelerinin sergilendiği maçta Tom Brady’nin New England Patriots’u, Indianapolis Colts’u 34-21 yenerken tüm offseason boyunca Brady’i rahatsız eden “deflategate” skandalının daa rövanşını almış oldu.
Karşılaşmayı 312 yard pas ve üç TD pası ile tamamlayan Brady, ikinci yarıda LaGarrette Blount ve Rob Gronkowski’ye attığı touchdown paslarıyla takımına galibiyeti getirirken Colts koçu Chuck Pagano’nu çılgın planının ters tepmesinden de faydalanmasını bildi.
Son zamanlarda hiç görülmemiş bir şekilde Colts, kendi 35 yardında dördüncü hak ve üç yard oynarken hücum hattı sağ tarafta kümelenirken, Whalen tek başına yer aldığı line of scrimmage’da Colt Anderson’a yaptığı snap de topu kaptırınca Patriots için maçın gidişatı çok rahatlamış oldu.
Rakibini 12 adamla yakalamak için yaptığı bu çılgın oyunda başarıya ulaşamayan Pagano tüm sorumluluğu üstüne alırken Colts (3-3) da Patriots’a son yedi maçta üstünlük sağlayamamış oldu.
Patriots ise Tom Brady önderliğinde kusursuz yürüyüşüne devam ediyor. Tıpki yenilgisiz tamamladıkları 2007 sezonunda olduğu gibi…

 

Yazan: Haluk Onaran