Ünilig Süper Lig gruplarında ikinci hafta maçlarının sona ermesinin ardından playoff hesapları yapılmaya başlandı… Başlandı ama son maçlar öncesi hesaplar oldukça karışık. Özellikle A ve C grubunu matematikten hazzetmeyenler pas geçebilir, benden söylemesi..

Öncelikle haftanın tüm sonuçları:

AYaşarİTÜ039
ASDÜKoç166
BEkonomiAnadolu022
BHacettepeAkdeniz540
CDAÜSakarya050
CBilgiODTÜ108
DBaşkentYeditepe2216
DGaziBoğaziçi1221

A GRUBU

Grup bildiğiniz havuz probleminden hallice…  Olasılık dersine konu olacak durumda açıkçası.

Isparta temsilcisi SDÜ’nün bugün Koç Üniversitesini yenmesi sonucu grupta son maçlarla her şey değişebilir.

İTÜ – Koç Üniversitesi maçında İTÜ galip geldiği sürece; Yaşar Üni +10 farkı veya fazlasını yakalarsa gruptan ikinci olarak playoff’a çıkacak.  10 sayının altındaki mağlubiyet veya galibiyette ise SDÜ ikinci olarak playoff’a çıkıyor. Üçüncülük mücadelesi ise daha enterasan. Maç 10 sayı ile biterse SDÜ üçüncü, Koç Üniversitesi dördüncü oluyor. +10 olursa SDÜ dördüncülüğe düşüyor. Fark dokuz olursa Yaşar Üniversitesi, üçüncü, Koç Üniversitesi dördüncü oluyor. Fark sekiz olursa atılan sayılar belirleyecek durumu. Yedi ve altında ise SDÜ ikinci, Koç üçüncü, Yaşar Ünirsitesi dördüncü olacak.

Koç Üniversitesi, İTÜ maçında galip gelirse; Yaşar Üni. SDÜ’yü yenerse Yaşar Üniversitesi üçüncü, SDÜ dördüncü oluyor.

Birincilik mücadelesi biraz daha karışık. Koç Üni +12 sayıyı yakalarsa grup lideri olarak playoff’a gider. 11 ve daha altı bir farkla kazanırsa ikinci olarak playoff’a gidecek. 12 sayıda atılan sayılar devreye giriyor. SDÜ, Yaşar Üniversitesini yenerse tek garanti olan Yaşar Üniversitesi sonuncu oluyor. SDÜ’nün grup lideri olma şansı yok. Yüksek farklardan başlarsak; Koç +18 farkı yakalarsa İTÜ, playoff dışında kalıyor. 18 farkta İTÜ ve SDÜ arasında atılan sayılara bakılacak ikincilik mücadelesi için. 6-18 arasındaki tüm farklarda İTÜ (1), Koç  (2), SDÜ (3) oluyor. Altı sayı farkta Koç ve SDÜ atılan sayılara bakılacak. Altıdan aşağı bir farkla Koç maçı kazanırsa bu onlar için yeterli olmuyor ve üçüncülükte kalıyorlar. İTÜ liderliğini korurken SDÜ ise ikinci oluyor.

B GRUBU

Rahat iki gruptan birisi B grubu. Eskişehir Üniversitesi playoff’u garantilemiş durumda. Ligin sonuncusuda her ihtimalde Akdeniz Üniversitesi. İkincilik ve üçüncülük için oynanacak olan İzmir Ekonomi  Üniversitesi – Hacettepe Üniversitesi maçı tam anlamında tamam mı devam mı maçı olacak iki taraf içinde. Galip gelen playoff’a…

C GRUBU

A grubunun bir benzeri de bu grup.

Sakarya, ODTÜ’yü Bilgi Üniversitesi, Doğu Akdeniz’i yenerse grup sıralaması Sakarya-Bilgi-ODTÜ-DAÜ oluyor.

Sakarya-ODTÜ maçında Sakarya galip geldiğinde; Bilgi Üniversitesi galip geldiğinde ikinci olarak playoff’lara gidiyor. Eğer DAÜ galip gelirse playoff’a kalabilmesi için +38 farka ihtiyacı bulunmakta. Altındaki bütün farklarda ODTÜ ikinci oluyor. 11 fark ise üçüncülük ve dördüncülük mücadesini belirliyor.

Sakarya-ODTÜ maçında ODTÜ galip gelirse; DAÜ, Bilgi’yi yenerse sıralama ODTÜ-Sakarya-DAÜ-Bilgi oluyor. Bilgi, DAÜ’yü yendiğinde ise üçlü averaj tekrar devreye giriyor. Yine en yüksek farktan başlarsak ODTÜ +28 i yakalarsa ODTÜ-Bilgi-Sakarya, 9-28 arası ODTÜ-Sakarya-Bilgi, 1-9 arası Sakarya-ODTÜ-Bilgi oluyor.

D GRUBU

Olasılık bakımından bir diğer rahat grubumuz…

Başkent Üniversitesi grubunu lider bitirmeyi garantilemiş durumda. Gazi Üniversitesi’de galip gelse dahi sonunculuktan kurtulamıyor. Formalite maçı oynanacak bu iki Ankara temsilcisi arasında. Playoff yani ikincilik mücadelesi ise Boğaziçi Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi arasında oynanacak.

Son karşılaşmalar 27-28 Şubat 2016 tarihlerinde oynanacak. İki maç dışında tüm maçlar yüksek heyecan taşıyor. Tüm takımlara sakatlık yaşamadan, başarılı maçlar dilerim…

A27.02.201614:00İzmir Yaşar ÜniversitesiIsparta S. Demirel Üniversitesi
A27.02.201620:00İstanbul Teknik Üniversitesiİstanbul Koç Üniversitesi
B27.02.201619:00İzmir Ekonomi ÜniversitesiAnkara Hacettepe Üniversitesi
B28.02.201620:00Eskişehir Anadolu ÜniversitesiAntalya Akdeniz Üniversitesi
C27.02.201613:00Ankara ODTÜSakarya Üniversitesi
C27.02.201614:00İstanbul Bilgi ÜniversitesiKKTC Doğu Akdeniz Üniversitesi
D28.02.201612:00Ankara Gazi ÜniversitesiAnkara Başkent Üniversitesi
D28.02.201613:00İstanbul Boğaziçi Üniversitesiİstanbul Yeditepe Üniversitesi